שלום!
הוגש כנגדי כתב אישום בעוון התפרעות .
קבלתי לידי את חומר הראיות.
בידי ראיות המוכיחות חד משעמית את חפותי .
הראיתי לשופט את הראיות שלי והוא כתב בפרוטוקול שרצוי וראש תביעות ייפגש עמי לפני הקראת כתב האישום .
התקשרתי למזכירת ראש תביעות והיא ענתה לי:
שאין אפשרות להיפגש עמו אלא אם כן באמצעות עורך דין, או שאשלח מכתב ובו טענותי.
דבר שאין באפשרותי לקחת עקב קשיים כלכליים .
שאלתי היא: האם לאחר שהשופט כתב שרצוי וראש תביעות ייפגש עמי , יכולה מזכירתו לדחות אותי ?
ואם כן האם אשלח מכתב ? ואיך לנסחו? ,
שאלה נוספת : האם בעקבות שהתביעה תעיין בראיות שלי , יכול להיווצר מצב שבו התביעה תנחה את העד השוטר לשנות את דבריו כפי שנכתבו בדוח הפעולה בעת המעצר.?
תודה מראש!
שופט לא יחייב צד להתפשר או להתגמש. הוא רק יכול להמליץ, כמו במקרה שלך, ולתת סימן לכיוון מחשבתו.
נכון יהיה מצד התביעה להתחשב ב"המלצתו" היות והוא נתן לה להבין שככל הנראה, כרגע הוא תומך בעמדתך, או לפחות לא דוחה אותה על הסף.
מזכירת רמ"ד תביעות איננה מחוייבת לשום דבר שהשופט המליץ. היא עובדת אצל הרמ"ד וממנו היא מקבלת הוראות.
נכון שלרוב, מסתפקים בתביעות בפקס, בו מפורטים טיעוניך וטעמך לסגירת התיק/שינוי כתב אישום, אך לעיתים, עם עו"ד, קל יותר להפגש ולדבר "באותה שפה".
אם שוטר כתב דבר מה בדוח המעצר, סביר להניח שהוא יונחה לקרוא את הדוח, לרענן את זכרונו ולחזור על האמור בו. לא סביר שינחו אותו לומר דברים אחרים ומנוגדים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר