לרחוב שלי מגיעים רכבים שונים (כאחד בשבוע) עם מערכת הגברה איכותית עליהם, שמשמיעה הודעות שונות בשעות שונות בצהריים(לא רק בין 14-16).
הודעות כגון: בקשת תרומה לעמותה, שעות כניסת שבת, שעת הלוויה כלשהי.
אני גרה ברחוב קטן שאפשר לרכב לעצור כל 3 בניינים כדי שכולם ישמעו.
אני שומעת את ההודעה( שאחריה מוזיקה מעצבנת בלשון המעטה) עד קומה רביעית בחוזקה רבה.
ביקשתי מהם כמה פעמים לא להיכנס לרחוב הזה ושהם עוברים על החוק;
לדוגמא "לא יפעיל אדם ולא ירשה לאחר להפעיל כלי נגינה, מקלט רדיו או טלוויזיה, באזור מגורים, באופן הגורם או העלול לגרום לרעש המפריע לאדם אחר."
הם לא מפסיקים,וככה הם נוסעים בעיר כבר שנים. איך זה יתכן? אני רוצה לשים לזה קץ.
מוקד 106 מגיע כשהם כבר נסעו ולא יכול לטפל בבעיה בדיעבד.
מה לעשות?
ובנוסף,האם אני יכולה לתבוע אותם? ואיך אפשר לקבוע סכום תביעה במקרה כזה?
בתודה מראש.
סעיף 87 לחוק קובע כך:
"לא יפעיל אדם ולא ירשה לאחר להפעיל באזור מגורים בכל שעות היממה מגבר קול או מכשיר כיוצא בזה, כדי להפנות את תשומת הלב למכירת טובין, לאספקת שירותים, להופעה לעינוג, להצגה או לשם מתן הודעה ופרסומת; באזור שאינו מגורים, לא יופעל מגבר קול לצרכי פרסומת בעוצמה העלולה לגרום למטרד לעוברי אורח ולעסקים הסמוכים".
במקרה דנן חלה הסיפא של 87 לחוק לפיה: "לא יופעל מגבר קול לצרכי פרסומת בעוצמה העלולה לגרום למטרד לעוברי אורח ולעסקים הסמוכים"
מתוך אתר המשפט הישראלי "פסקדין".
אמנם הענישה בתקנות למניעת מפגעים גזורה ומפנה לחוק העונשין, אך כאשר מבוקש פיצוי, פני לפורום נזיקין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר