ידיד שלי נעצר על איומים בטלפון, כל מיני איומים השאלה שעצרו אותו יום שישי ועכשיו האריכו את המעצר שלו מה אפשר לעשות כדי שישוחרר למעצר בית לפחות
על קרוביו/משפחתו של ידידך לפנות בדחיפות לעו"ד, אשר ייגש לבית המעצר, ישוחח עם ידידך, ואם הוא כבר בביהמ"ש, אז שעוה"ד יגיע בדחיפות לדיון, והכל למען ייאבק על שינוי תנאיו והמשך מעצרו של ידידך.
בהצלחה ותמהרו,
עו"ד יאיר מושיוב
הוא היה עם העורך דין והשופט העריך לו את המעצר בשבועיים אתה יודע למה? מה עושים בזמן הזה
אם טרם הוגש כתב האישום, ייתכן ומעצר ידידך הוארך בשל צרכי חקירה, כלומר- המשטרה שיכנעה את ביהמ"ש ששחרורו יפגע בהליכי החקירה; ייתכן שינו חשש להימלטותו מאימת הדין; ייתכן שחוששים ממסוכנותו כלפי המתלונן או אחרים; ייתכן אף שעורך דינו אינו מקצועי ולא ידע מה וכיצד לטעון וייתכן שבגלל כולם יחד.
בכל מקרה אומר לך, שבגין חשד לאיומים בטלפון, מעצר כה ממושך נשמע לי הזוי ומוזר, וממש לא מוצדק (אם מדובר רק בעבירה הזו).
שיקלו את צעדיכם. באפשרותכם גם להגיש ערר למחוזי בדחיפות.
עו"ד יאיר מושיוב
זה לא חשד הוא איים באמת אבל הוא לא היה עושה כלום זה בן אדם שרימה אותו אז וא רצה שיחזיר לו כסף אז רצה להפחיד לא שאני מצדיקה את זה האריכו לו את המעצר העורך דין אמר כדי שתבוא קצינת מבחן לראות אם אפשר לשחרר לבית לשקול את זה.
אם הנאשם כבר נשלח לתסקיר, משמע שביהמ"ש מוכן לשקול חלופה ולא סוגר את הגולל על אפשרות זו.
על פניו, אם הוא מודה באיומים כפי שציינת, יוכל הוא להודות במסגרת הסדר טיעון, בו עורך דינו ינסה לבצע שינויים בכתב האישום, ואולי אף להשיג את הסכמת התביעה לענישה נמוכה/אי הרשעה (תלוי בנסיבות).
לאחי אין עבר פלילי בכלל זוהי פעם ראשונה שזה קורה פשוט הם קבעו לו משפט רק לעוד שבועיים עד שקצינת המבחן תבוא האם יש דרך להקדים את קצינת המבחן?...
לצערי (ולצער אחיך בעיקר), לא זאת בלבד שמסופקני אם ניתן להקדים את התסקיר, אף קשה לי להאמין ששירות המבחן יעמוד בשבועיים לעריכת התסקיר, ואני סבור ומשוכנע שתתבקש מטעמם דחייה של זמן נוסף. הם סובלים שם מעומס עבודה ומחסור קשה בכוח אדם, אז תקווי שיצליחו לעמוד בשבועיים שניתנו להם.
אחי קיבל תקצינת מבחן והיא מבחינתה אמרה שהכול בסדר והוא יכול לשהות בבית בתור מעצר בית השאלה היא האם אפשר להקדים את בית המשפט וזלרז עניינים ככה שהוא יהיה בבית?...
אם כבר קיים תסקיר, הוא חיובי וממליץ על החלופה, לא ברור לי מדוע עורך דינו של אחיך אינו מבקש את הקדמת הדיון בשל נסיבות אלו ממש.
יחד עם זאת, אומר לך שאם הדיון קבוע לשבועיים הקרובים +-, סביר להניח שביהמ"ש לא ייעתר בין כה וכה לבקשת ההקדמה בשל עומס על יומנו שלו.
היום היינו אצל הקצינת מבחן והיא אמרה שיש לו שני רישומים משטרתיים ... שאלה אם היא תיתן לו תסקיר שלילי הוא לא ישתחרר למעצר בית ואם יש לו עורך דין טוב?... התדקריה הוא זה שאומר כן או לא
רישומים משטרתיים אינם מחייבים תסקיר שלילי.
תלוי מתי הם היו, באיזה עניין וכיצד הסתיימו.
וגם אם היה תסקיר שלילי, אין הדבר כובל את ביהמ"ש, משום שלו ישנה סמכות להחליט כראות עיניו, ושירות המבחן, כפי שהסברתי לך בעבר, הוא רק גורם ממליץ ולא מחייב.
מובן שעו"ד טוב יכול להעלות את האחוזים לשחרור, אך ישנם מקרים רבים בהם אין זה משנה מי עוה"ד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר