יש לי רופא כללי באגף השקום שהוא רופא מחוזי.
אני גם נכה נפש חוץ מנכות פיזית.
הרופא הכללי (שאין לו שום התמחות בענף רפואי כלשהוא) הציג עצמו כפסיכיאטר מומחה.
אני טענתי בפניו שמצבי הנפשי הוא לא קל ואין אני מסוגל לעבוד ולכן אני זכאי לתגמול מחיה כפי שנהוג.
אותו רופא אמר לי שאני כן יכול לעבוד ואם אני לא יילך לעבוד אז הוא ידאג שיאשפזו אותי בגלל שאני לא מאוזן, וכך איים עלי לעשות מעשה (לצאת לעבוד- למרות שאני לא מסוגל- ואם לא אז אשפוז פסיכיאטרי) וכן גם רצה לגרום לי שאבצע מחדל, כאשר המחדל זה אי בקשת תגמולי קיום מאגף השיקום.
אני בדקתי את סעיף 248 לפי חוק העונשין בעיניין סחיטה ואיומים, ומצאתי לנכון כי הרופא ביצע את העבירה לפי הסעיף לעיל.
המשטרה חקרה את החשוד רק על עניין סעיף 443 לחוק העונשין המדבר על "התחזות כבעל תעודה " בלבד , והמשטרה לא מצאה מסמך הקובע כי ניתן להעמיד את החשוד לפי סעיף זה, וזה דבר שנראה לי קצת נכון כי לעבירה כזו צריכים להיות מסמכים בכתב להתחזות, כמו חותמת, כרטיס ביקור או שלט.
עכשיו אני שואל רופא שנותן טיפולים שלא בתחום התמחותו הרפואית, האם יש לזה סעיף אישום כלשהוא?
עוד שאלה, בהיות החשוד עובד ציבור
אז לא חלה כאן סעי 284 "מרמה והפרת אמונים" ,
יש לציין כי פרקליטות המדינה מסכימה כי החשוד הציג עצמו כפסיכיאטר, ויש מספיק ראיות (עדויות לכך, אלא שהפרקליטות הפעילה את סעיף 9 לפקודת הרופאים וסעיף 49 לפקודה כשהעבירה היא "שימוש בכינוי שלא הורשה" ועל עבירה זו כתבו לי שיש תקופת התיישנות של שנה, ותקופת ההתיישנות כבר עברה.
רציתי לקבל את דעתכם בעיניין.
תודה רבה מראש.
היות וכבר פנו למשטרה בעניין הרופא, ואלו חקרו אותו ומצאו שאין מקום להאשימו, נשאלת השאלה- כיצד אתה יודע על איזה סעיף הוא נחקר?
ככלל, המשטרה אינה חוקרת אדם ע"פ סעיף אלא ע"פ עובדות/ראיות/טענות/ שמועות, ורק במידה ומתגלה "בשר" בחקירה, אזי מתכווננת החקירה לכיוון סעיף זה או אחר.
לעניין הפרקליטות- במידה וזו קיבלה את הראיות, ובחרה להפעיל שיקול דעת ולפעול ע"פ פק' הרופאים, כנראה שאין לה עניין של ממש בלנסות להרשיעו בכל מחיר (ע"י פניה לחוק העונשין, למשל), ולכן היא עצמה העלתה את עניין ההתיישנות.
באפשרותך לערער על החלטתה לסגור את התיק, אם הינך סבור, כי מדובר בעוול או במחדל.
מאידך, עומדת לרשותך האפשרות של הגשת קובלנה פלילית עצמאית, בה תשמש אתה כמאשים, והרופא יהיה חשוף לדין הפלילי, רק תחת ניהולך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר