לפני מספר ימים הייתי בחוף גולן בכינרת במתחם של אוהלים..לפתע הגיעו שוטרים וביצעו חיפוש ומצאו מחוץ לאחד האוהלים סמים..השוטרים טענו שאני זה שהשלכתי את זה ולקחו אותי לחקירה..בחקירה הסברתי שאין לי קשר לזה והסכמתי לבדיקת שתן..כעת אני מחכה לסגירת התיק..השאלה היא באיזה עילה סביר שייסגר התיק? כמו כן ציינתי בפני החוקר ששירתתי ביחידה מובחרת 3 שנים ונרשמתי ללימודי רפואה באוניברסיטה העיברית ושאין לי קשר לסמים האלה למרות מה שהשוטרים שביצעו חיפוש טוענים..
עידן שלום,
האופצייה הטובה ביותר מבחינתך היא סגירת התיק הפלילי בעילה של חוסר אשמה.
עילה זו היא הנדירה ביותר אך העדיפה מבחינתך, שכן לעילת הסגירה משמעות בכל הקשור לרישומו של התיק הסגור במרשם הפנימי של המשטרה.
עילות סגירה נפוצות יותר הינם:
1. חוסר עניין לציבור - ז"א שישנם די ראיות, אך במכלול הנסיבות, חומרת העבירה , עברך הפלילי וכד' אין עניין להגיש כנגדך כתב אישום פלילי.
2. חוסר ראיות - ז"א שאין די ראיות להוכיח את אשמתך, ועל כן הוחלט לסגור את התיק.
זכור! ניתן לבקש לשנות את עילת הסגירה, אך חשוב לעשות זאת ע"י עו"ד פלילי ולא באופן עצמאי.
בהצלחה, עו"ד ג'אן אברהם.
החוקר בסוף החקירה אמר לי שלא יקרה לי כלום עם העניין הזה ושתעודת היושר שלי תהיה נקייה...אז זה אומר שהוא החליט לסגור את התיק בעילת חוסר אשמה? האם החוקר הוא זה שקובע באיזו עילה ייסגר התיק? ואם לא האם הוא יכול להמליץ?
אם התיק ייסגר כנגדך, ולא משנה באיזו עילה, עדיין תוכל להוציא תעודת יושר.
אבל באם התיק ייסגר בעילת חוסר אשמה רישומו יימחק לחלוטין ממאגרי המידע הפנימיים של המשטרה, להבדיל מבמקרה בו ייסגר התיק בשתי העילות האחרות כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת.
במידה ועילת הסגירה אינה חוסר אשמה מהו המחיר שיש לשלם לעורך דין פחות או יותר תמורת ניסוח לבקשת שינוי העילה של סגירת התיק?
אשמח אם תתן לי הערכה אפילו גסה של המחיר...וסיכויי הצלחה לאדם ללא עבר פלילי וללא קשר לתחום הזה בכלל...
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר