שלום רב,
אני ובעלי חיים יחד 5.5 שנים. לפני מספר חודשים עברנו משבר זוגי וביקשתי להפרד ממנו, בתגובה הוא השתמש נגדי באלימות פיזית ( אני יודעת שאין דבר כזה אלימות קלה אבל היא הייתה קלה יחסית - בעיקר דחיפות ) מכיוון שזאת הייתה הפעם השלישית שאלימות פיזית חזרה על עצמה במערכת היחסים שלנו וגם כי חששתי הגשתי תלונה במשטרה. בעלי הביע חרטה ורצון לשקם את מערכת היחסים בנינו, חזרנו ונכנסתי להריון. ביקשתי לבטל את תלונתי אך נענתי בשלילה. מכיוון שאנו עומדים בפני הקמת משפחה ומכיוון שאני באמת מאמינה שבעלי יעשה את המירב כדי שהמקרים הנ"ל לא ישנו אני לא רוצה שהוא יאסר או שישאר אצלו רישום פלילי. מה עלינו לעשות? האם כדאי לקחת עורך דין? מה יכול להיות העונש במקרה כזה? כמו כן האם ישאר אצל בעלי רישום פלילי?
תודה רבה
ככלל לא ניתן לבטל תלונה באופן שיביא לסגירת התיק מיידית וביטול ההשלכות. כל שמבוצע הוא תיעוד פניית המתלוננת ושקלול העניין בהחלטה אם להמשיך לכתב אישום או לסגירת התיק.
מובן שכל מקרה לגופו, אבל תיקי אלמ"ב לא נסגרים בקלות בכלל ובמשטרה בפרט. הדבר מחייב מעורבות והחלטה מצד התביעות הפליליות.
כך או כך, מעורבות עו"ד פלילי בהחלט תעזור כי הוא יודע לפנות ולהפעיל לחצים או להשפיע באופן מקצועי יותר ורציני יותר.
כמובן שאין התחייבויות לכאן או לכאן.
במידה ותזדקקו לעזרה, אשמח לסייע
עו"ד יאיר מושיוב- מנהל הפורום הפלילי
שלום רב, בהמשך לפנייה מאתמול בנוגע לביטול תלונה נגד בעלי, נכנסתי לפרטי התיק באינטרנט וראיתי שמחר (!!) מתקיים דיון בעיניינו. אף אחד מאיתנו לא קיבל זימון ולא מכתב המיידע אותנו בדבר הדיון. האם אנחנו צריכים להתייצב בכל זאת? האם מדובר בדיון שבו יכול להנתן גזר דיון בלא נוכחתינו?כמו כן הייתי רוצה לדעת מה טווח העלות של ייצוג משפטי במקרה כזה? תודה רבה
שלום רב,
כמובן שיש חובת התייצבות לדיון שנקבע בפני בית המשפט
כדאי תשתדלו שתפנו לעו"ד והוא יידע לטעון לגבי העובדה שלא קיבלתם זימון וטיעונים חשובים אחרים.
לגבי שאר המידע תוכלי לפנות אליי לצורך ייעוץ אישי..
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר