שלום רב
סיפור ארוך. אני בת 50. לפניי 10 שנים הערצתי זמרת מסויימת ונכנסתי לפורום מעריצים. מפאת גילי התביישתי והזדהיתי כאמא של ילדה חולת סרטן.התכתבנו הרבה אבל רציתי לסיים עם זה אז כביכול אמרתי שהבת ניפטרה ואני מפסיקה לכתוב בפורום . הבנות היו כלכך מדהימות וקיבלו את זה קשה והתחילו לנחם אותי וכך הקשר המשיך. היו שני מפגשים על כוס קפה עם הבנות וממש נהניתי בחברתן. רציתי שוב להפסיק אבל כלכך ניקשרתי ולא ידעתי איך אז החלטתי שכביכול גם אני אמות ובזה יסגר הסיפור ואז הבנות החליטו לכתוב בפורום מילים מנחמות כביכול לבנות שלי ושוב היה המשך קשר בכאלו עם הבנות שלי שבכל אותם פעמים זאת תמיד אני הייתי ומתחזה . נוצר קשר מיוחד עם בחורה דתיה והמשכנו להתכתב בוואטסאפ , מיילים ובשיחות טלפון. לבסוף אחרי10 שנים הבחורה עלתה עליי וכמובן שכעסה וניתקה עימי קשר
לא פגעתי באף אחת פיזית או גופנית אלא רק נפשית בזה ששיקרתי.
שאלתי היא .. האם ביצעתי עבירה פלילית? האם הסיפור יוכל להסגר בסליחה ומחילה או שיש מצב שיתבעו אותי?
הדבר שעשית הוא התחזות לאחר, שבד"כ זו עבירה לפי חוק העונשין, אבל...
1. דרישת החוק היא "בכוונה להונות"- מטרתך אמנם הייתה להטעות את הצד השני אבל במבחן משפטי, ובכל שלא תכננת להשיג דבר מה חוץ מלהשתייך (ועוד למסגרת שאין בה מגבלת גיל, כך שגם פה לא חטאת)- דומני שאין עבירה של ממש במעשייך. כמו כן, רגשות פגועים בלבד אינם עילה לתלונה במשטרה.
2. חלפו כבר 10 שנים וחלה על כך התיישנות, אז גם מההיבט החוקי לא ניתן לעשות דבר.
תני למצפונך לנוח וחזרי לחייך.
עו"ד יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר