שלום. אני גר בדירה משפחתית של אבי ואחים שלו קבלו בירושה מהסבא שלי.
אני חי כך כבר שנתים בהסכמתם כמובן והכול התנהל על מי מנוחות.
לפני שבועים אח אחד שאין לו שום חלק בירושה (יש צוואה ופסק דין סופי שמוכיחים את זה בלא ספק) ניצל את זה שאני לא בבית ופרץ לבית ולקח דברים ששייכים לאבא שלי ולדודים שלי בירושה אבל גם כמה דברים אישים שלי לא ברור איך הוא פרץ כי הדלת נשארה נעולה. הוא טוען שהיה לו מפתח למרות שאנחנו זוכרים כי החלפנו את המצעול כמה פעמים כבר!
הזמנו לו משטרה כעבור כמה ימים (כשהבנו שזה הוא) הוא מתוודה שלקח את הדברים "ושזה זכותו וגם בית שלו" ושהדברים שלי הם של סבא ז"ל ולכן הוא יכול לקחת מה בא לו.
השוטרים לא עזרו לנו בכלום טענו שזה סכסוך משפחתי ושנמציא להם את כול המסמכים שמוכיחים שאין לו חלק בבית. עשינו את זה והגשנו תלונה בתחנת משטרה.
כמה שאלות:
1.מדוע השוטרים לא יכלו לעצור אותו עבור עצם העובדה שהוא פרץ לבית שאני לא שם? (הרי יש לי הסכם שכירות עם דודים שלי ואני נחשב כמו שוכר) הרי אסור אפילו לבעלי דירה להכנס לבית שהם משכירים ,לא?
2.הם לא הסכימו אפילו לברר ולהכריח אותו להחזיר את הדברים שלי שקניתי בכספי שלי.מה לעשות?
3.למה השוטרים מכריחים אותנו להתרוצץ ממקום למקום וללכת אח"כ לבהמ"ש ולהוכיח שאין לו חלק בדירה?למה לא דורשים את זה ממנו?? איך יתכן שבמדינת ישראל הנגנבים צריכים להוכיח שגנבו להם ולא להפך?
כמו כן ציינתי בפני השוטרים ששיש לו עבר פלילי עשיר בתחום הפריצות והסמים וגם זה לא עזר הם רק אמרו שהם יציינו שראו את החפצים המדוברים אצלו ושהם עדים שהוא אמר שהוא לקח את זה בלי רשות של אף אחד מהיורשים.
אני מקווה שהם באמת ציינו...
לאן הולכים מכאן?
מה יקרה הלאה? האם אני יכול להגיש בקשה לצו הרחקה? האם כדאי שגם אני יגיש תלונה (כי כרגע רק אבא שלי הגיש)?
השוטרים אמרו לאבא שלי לחכות שיגיע לו העתק מהתלונה הביתה.כול זהה נשמע לי מוזר.מה השלה הבא במקרים כאלה?
האם אני יכול לדרוש העתק מהתלונה שהגשנו וגם מהקריאה שקראנו למשטרה באותו יום לבית שלו?
האם יוכל להעשות צדק ויכריחו אותו להחזיר במו ידיו ועל חשבונו את הדברים?
אני מבולבל וכועס ומיואש-אנא הדריכו אותי
שלום רב לך,
לנוכח מורכבות שאלתך וסביכות הסיטואציה, אמליץ לך לפנות למשרדי (או לכל עו"ד פלילי אחר) על מנת שתקבל את התשובות המלאות והמענה המקצועי לו אתה נדרש, ולא התייחסות בלתי מספקת כאן בפורום.
שנה טובה,
עו"ד יאיר מושיוב
אין לנו כול כך כסף לממן כרגע עו"ד.
כול עצה ותובנה תעזור!
בעיקר לגבי מה יקרה הלאה? ובעיקר -האם זה נורמלי ותקין שבמשטרה אמרו לאבא שלי שיחכה שתוך שבוע תגיע לו העתק מטופס התלונה?
זה לא יותר הגיוני שהוא אמור לקבל טלפון לעדכן אותו על החקירה ולהזמין אותו שוב לתחנת משטרה(אולי לעימות או עוד עדות?).
רק לחכות בנתיים??
עוד חודש, אם לא יתקבל כלום, נסו לפנות שוב בע"פ או פיזית בתחנה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר