לפני כשלוש שנים נחקרתי במשטרה בעקבות תלונת שכנה על משחק בצעצוע מסוכן שהוחזר לי לאחר מספר חודשים , בסיום החקירה נפתח לי תיק ומאז לא קיבלתי שום מכתב לגבי המשך הליך או סגירת התיק. לא מזמן הלכתי להוציא מרשם פלילי מתחנת משטרה ולא הופיע כלום על מה שהיה אבל מצד שני התמונה שלי ופרטי המקרה עדין במחשב. השוטר אמר לי שהתיק נסגר וזה כאילו לא היה האם זה המצב?
אם הבנתי נכון- למקרה שבו נחקרת אין זכר בר.פ אלא רק ישנו תיעוד פנימי במחשבי המשטרה.
המצב בהחלט אפשרי ואין איתו כל בעיה. לא ניתן לראותו בשום אופן אלא במחשבי המשטרה והדבר תקין לחלוטין.
עו"ד יאיר מושיוב
האם יש דרך למחוק את זה לגמרי? והאם לגופים בטחוניים יש גישה למידע הזה ? תודה רבה על התגובה המהירה!!!
בקשתך אמנם רצויה ומובנת, אך לא מתאפשרת, מאחר וזהו אך ורק תיעוד פנימי מאוד שלא ניתן לראותו באמצעים "רגילים" ושגרתיים. כן, במידה וגופים בטחוניים מורשים ומוסמכים (ואין רבים כאלה) יבקשו לבדוק אם אי פעם היית במשטרה ובאילו נסיבות, הם יוכלו לראות זאת.
יחד עם זאת, המקרה שתיארת עדיין תמוה בעיניי, כי לא נהוג להעלים גם מהר.פ את קיומו של התיק.
לטעמי פשוט לא קיבלת את כל הדפים של הר.פ (החבר'ה שם נוטים לסנן למבקש את החלק של תיקים סגורים לפעמים) ולכן נראה לך שאין לכך תיעוד של ממש.
להערכתי, אם תפנה לעו"ד פלילי שיוציא את החומר, ככל הנראה תראה יותר.
אשמח לסייע, כאמור,
עו"ד יאיר מושיוב
ביקרתי היום בתחנה והחוקרת אמרה לי בפירוש לאחר שבדקה שהתיק ניסגר כי לא הייתה עבירה, מה זה אומר? היא אמרה גם שאם אני רוצה למחוק את זה אני צריך להגיש בקשה למטה הארצי
ידידי, אין דבר כזה שאין עבירה וזהו. אם אין עבירה, התיק נסגר בחוסר אשמה. כל עילת סגירה אחרת משמעה רישום פלילי של תיק סגור.
ברגע שהיא אמרה לך לפנות למטא"ר זה אומר שיש עילה אחרת כנראה ולכן התיק כן מתועד וייתכן שנסגר בחוסר עניין לציבור או חוסר ראיות. אם יש לך את כל שלושת או ארבעת העמודים, אתה מוזמן לפקסס לי לבדיקה מקצועית יותר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר