יש לי 2 שאלות שקשורות זו בזו - אנסה לפשט...
לפני 5 שנים נתפסתי עם כמות זעומה של גראס - נלקחתי לניידת (לא לתחנה)
שלחתי מכתב וקיבלתי מכתב חזרה
שהרישום נמחק (לצערי אני לא מוצא את המכתב)
שבוע שעבר נתפסתי בצפון עם כמות מאד קטנה
הובאתי לתחנת משטרה, שם היה רשום שיש לי תיק מהפעם ההיא - רשום גם שהייתי בתחנת משטרה בזכרון.
בגלל שיש לי כבר תיק, החוקר אמר
שהוא צריך להעביר את המקרה הנוכחי הלאה.
הוא גם אמר לי שניתן לבטל את התיק ההוא מכיוון שאם לא הייתי בתחנת משטרה, בדיקה של המשטרה תגלה זאת.
האם ביטול התיק הקודם, יבטל את התיק הנוכחי?
דבר נוסף, כשיצאתי מתחנת המשטרה עכשיו בצפון, התקשרו אליי אחרי חצי שעה לומר לי שלא החתימו אותי על העדות שלי. אמרתי להם שאני לא חוזר
ומאז שתיקה.
מה נכון לעשות כרגע לדעתכם?
תודה רבה!
על פניו, התיק המקורי שנחקרת בניידת עליו אלו דווקא יצר רישום פלילי כלשהו, למרות שהסטנדרט הוא רישום וסגירה עם אזהרה (בעבירה ראשונה עם כמות זעומה).
יחד עם זאת, אתה טוען שלא נחקרת באזהרה (אם הבנתי בין השורות) ושלא לקחו לך טביעות אצבע וDNA או תמונה, כך שלא סביר שנוצר מזה רישום, אלא פטרו אותך ב"נו נו נו!"...
אבל מה, כעת כשנתפסת, מסתבר שנוצר רישום כלשהו, כי אחרת החוקר לא יודע בכלל על התיק הראשון.
רוב הסיכויים שהתיק החדש יוליד כתב אישום, כי לא השכלת לעשות שימוש באזהרה והויתור החד פעמיים שנתנו לך (ככה רואים זאת במשטרה ובתביעות). לעניין החתימה, זה כבר לא רלוונטי.
אם תזומן שוב או תקבל כתב אישום, פנה לעו"ד פלילי ואל תתמודד לבד, גם אם ינסו לפתות אותך בעונש קל.
אשמח לעזור,
עו"ד יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר