שלום רב,
אתמול נסעתי ברכב ומשטרה עצרה את הרכב, אחרי חיפוש קצר הם מצאו גראס (פחות מחצי גרם) ושאלו איפה הסיגריה שהייתה לי בפה, אמרתי להם שזרקתי מהחלון, אך הם סירבו ללכת, והתעקשו להמשיך לחפש, הרכב היה עמוס בדברים- כיוון שמיהרתי לארוחת החג, הם אמרו לי שככל שנמצא את זה יותר מהר- אשוחרר מהר יותר, וגיליתי להם שהגו'ינט מתחת לכסא הנהג. השוטר שאל אותי אם עישנתי תוך כדי נסיעה, אמרתי לו שלא, והוא לחץ שהוא ראה אותי עם סיגריה בפה- אמרתי לו שזו סיגריה מגולגלת אחרת.. אחרי זמן מה שהוא מעכב אותי, ובגלל הלחץ הרב שהייתי בו (פעם ראשונה שאני מעוכב במשטרה) אמרתי לו שכן, שעישנתי, שיתן לי קנס או משהו וישחרר אותי לביתי... מן הון להון, לקחו אותי לעשות בדיקת דם, שתן, פתחו לי תיק פלילי ותעבורתי,חקרו אותי, החרימו לי את הרכב ל 30 יום, שללו את הרישיון ל 30 יום, וזומנתי למשפט בפתח תקווה...
רציתי לדעת כמה דברים...
- האם יש אפשרות לשחרר את הרכב לפני המועד- הסברתי לשוטר שגם ארוסתי נוהגת על הרכב והוא משמש אותנו לעבודה ביומיום...אך הוא טען שמכיוון שהרכב רשום על שמי- זה לא אפשרי..
- כמה זה יכול לעלות לי? ייצוג שכזה בבית משפט? אין לי הרבה כסף ואני רוצה לדעת איך להערך בהתאם...
אשמח לתשובתכם. תודה וחג שמח.
יניב שלום,
עישון סמים בזמן נסיעה הינה עבירה חמורה שעונש הפסילה בצידה הוא מינימום פסילה בפועל לשלוש שנים.
כמובן שיש לבחון היטב את התיק המשפטי ולבדוק האם ההליך נעשה עימך כמו שצריך.
לעניין הפסילה המנהלית של הרישיון והרכב, ניתן לפנות לבית המשפט לדון בנושא מחדש, כמובן שרצוי לעשות זאת ע"י עו"ד תעבורה אשר ידע לטעון את הטיעונים הנכונים בהליך דנא.
אני מזמין אותך לקרוא את המאמר נהיגה בשכרות בפרופיל שלי ב lawguide.
המאמר מדבר על אלכוהול אך רלוונטי גם לנהיגה תחת השפעת סמים.
בברכה,
עו"ד חזי כהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר