ישבנו קבוצת חברים, הגיעו שוטרים, עשו חיפוש, מצאו קופסא עם קססה (כחצי גרם מריחואנה וטבק של סיגריות).
לקחו את הקופסא ואת הפרטים שלנו.
את הקופסא הם לקחו בידיים חשופות.
האם הם יכולים לדרוש התייצבות בתחנת המשטרה לטובת מתן טביעות אצבע ופתיחת תיק / הגשת כתב אישום על סמך טביעות אצבע?
יש כל כך הרבה ביות בסיפור הקצר שלך, שאני ממש הייתי שמח לראות אם ולאן הוא יגיע (לטובתך, הכוונה).
אבל, מכיוון ששאלת שאלות ספציפיות, אענה במדויק:
1. יכולים לדרוש את הגעתכם לתחנה.
2. יכולים לפתוח תיק, לקחת ט.א (טביעות אצבע), DNA וכו', ובלבד שנחקרתם באזהרה, נתנו לכם את זכויותיכם כחשודים וכיו"ב.
3. מאוד משנה מי החזיק ואיפה.
4. נכון שהשוטרים "זיהמו" את הראיה, אבל לצורך הענין, כתבי אישום יכולים להיות מוגשים גם כך.
5. אם זו הפעם הראשונה של כולם, יש סיכוי גבוה שהתיק ייסגר.
לשאלות נוספות, אשמח לעזור
יאיר מושיוב, עו"ד פלילי ומנהל הפורום
אז ככה, היינו על החוף, קבוצה מאוד גדולה של אנשים.
על הקופסא שנמצאה יש ט.א שלי בלבד (ושל השוטר).
בנוסף (יצאתי מטומטם אני יודע) אבל יש לי הרגשה רעה שעל הנייר (שבתוכו הקססה בתוך הקופסא) יש פרטים של הזמנת מלון ולכן... הפרטים שלי...
במידה ואזומן לחקירה ולנתינת ט.א יש טעם להכחיש?
מה עדיף לעשות?
אגב, אני משוחרר טרי, בן 22, ללא עבר פלילי.
(מצורף מייל אודה לתשובה במייל)
(אינני רואה את המייל שלך. הוא קיים רק בידי הנהלת האתר ולא פורסם. תוכל לפנות אליי עצמאית ע"פ פרטיי, המצויים באתר)
פרטי המלון אינם רלוונטיים, אם כבר נלקחת לתחנה ונחקרת או תושאלת בחוף ופרטיך נלקחו בין כה וכה.
דאגתך היחידה היא הבעיה ששיוך הסמים אליך הינו כמעט ודאי ומוחלט, אם חדר המלון גם רשום על שמך...
מכל מקום, אל תתייאש כל כך מהר. יש מה לעשות, לפי הסיפור שלך, אז פנה לעו"ד בהקדם, ונוכל לנסות לסדר זאת.
בהצלחה ושבוע טוב,
עו"ד פלילי ומנהל הפורום הפלילי - יאיר מושיוב
לא היינו במלון..
ישבנו ליד הים, קבוצת אנשים גדולה, הקססה נמצאה בתוך דף נייר בתוך קופסא.
אני חושש שעל דף הנייר בו השתמשנו הייתה הזמנה ישנה של מלון בחו"ל אשר הזמנתי לפני כמה חודשים, ולכן הפרטים שלי מופיעים עליו... (חיוב חשבון בנק על שמי וכ"ו).
אני לא התייאשתי ובינתיים גם לא יצרו איתנו קשר.
רק מנסה להקדים תרופה למכה ולדעת איך להכין את עצמי במידה ויגיע מצב כזה..
חכם מצידך להיערך מראש.
כל שאומר לך הוא, שבמידה וכן תזומן לחקירה נוספת, או חלילה תקבל כתב אישום, פנה מיד לעו"ד פלילי ואל תתעכב.
בעיקר לפני חקירה במשטרה- קריטי לדעת מה ואיך לומר דברים.
זכות ההיוועצות בעו"ד היא נחוצה וחשובה ולא אומרת עליך ועל אשמתך שום דבר, חוץ מזה שאתה מבקש לברר פרטים ולדעת מה מותר ומה אסור.
תמשיך לפעול בחוכמה.
בהצלחה ואשמח לסייע במידת הצורך,
עו"ד יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר