שלום,
שכנתי (בת 50+) מטרידה אותי ואת משפחתי ללא הפסקה. היא עברה לגור לידנו לפני כ-4 שנים ומאז היא התלוננה עלינו (ועל שכנים אחרים) במשטרה ובעירייה מאות פעמים. היא טענה כי בעלי עושה בה מעשים מגונים, התלוננה על רעש, על אלימות כלפיה ועוד (כל אלו הוכחו כשקר). היא צילמה אותנו בחצר ביתנו, ובמרפסתנו לפחות פעם בשבוע בשנים האחרונות. בנוסף, מסרה למשטרה הודעה שיקרית כי בתה שלה סוחרת בגופה. המשטרה ביקרה אצלנו עשרות פעמים, גזלו מזמננו ונהגו בנו כבפושעים. עקב תלונתה האחרונה השוטרים התייאשו והחליטו לתת לבעלי צו הרחקה ללא הסבר.
בשנים אלו היא פגעה באורח חיינו , פגעה בפרנסתנו, הטרידה אותנו ללא הפסקה, שיקרה לגבנו והכפישה את שמנו, ועוד.
עד כה שתקנו במחשבה שהאישה חולה בנפשה , אך הגיעו מים עד נפש.
למי עלינו לפנות ומה עלינו לעשות על מנת להלחם בה או להרחיקה מאיתנו?
תודה מראש על תשובתכם
יונה
באפשרותך להלחם באש עם אש, כלומר- תתלוננו בעצמכם עליה במשטרה: פגיעה בפרטיות, הסגת גבול, הטרדה, איומים, תלונות שקר וכיו"ב. כל אלו (בחיזוק ע"י המקרים הקודמים שהתפוצצו בפניה, ובהם גם המשטרה הייתה מעורבת) יכניסו אותה לעמדת מתגוננת ולא תוקפת.
כמו כן, במידה והיא אכן הפיצה/טענה שקרים אודות בעלך, ו/או הכפישה את שמו וכיו"ב - ניתן לתבוע אותה באופן אזרחי על לשון הרע, שם ניתן לקבל 50,000 ש"ח ללא הוכחת נזק. אצלכם היה גם נזק (חקירות המשטרה, הצקות, אי נעימות ועוד), כך שייתכן אף סכום גבוה יותר.
נסו להיוועץ בעו"ד למען ישמע את הכל ויפרט את מלא האפשרויות העומדות בפניכם.
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב
תודה רבה על התשובה הזריזה.
ידוע לי שעל מנת לתבוע אותה , יש להביא הוכחות. פרט ליומן המשטרתי - שבו כל החקירות פרט לאחת, כבר נסגרו - אין לנו עוד הוכחות על כל מעלליה.
כיצד עליי להשיג את כל ההוכחות?
שוב תודה,
יונה
זו כבר בעיה שאין לי אפשרות לסייע לך בה.
אם אין לך צילומים/תיעוד כלשהו של מעשיה, או לחילופין שכנים אשר היו עדים למעלליה (וימסרו תצהירים), אז את בבעיה, כי זו מילה שלך לעומת שלה.
יחד עם זאת, לעניין לשון הרע, ייתכן והרישום המשטרתי ואולי ראיות נוספות הנמצאות בידי המשטרה, ויומצאו ע"י צו שיפוטי, יספיקו לשיכנוע ביהמ"ש, כי מדובר באישה שעושה כל שביכולתה כדי לחבל בחייכם.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר