שלום.
לפני כשנה וחצי במהלך מרדף משטרתי טנדר של גנבי מתכות פגע קשות בגדר הבית שלי.
הגדר סודרה חלקית ע"י העיריה וחלקית בכוחות עצמנו.
אחרי כשנה של הליך פלילי פסק בית המשפט עונש מאסר כשנה ,פיצוי כספי לחברת בזק ופיצוי כספי בגין פגיעה בגדר שלי . לפי פסק הדין אני אמור לקבל 30000 ש"ח. הגנבים הגישו ערעור על גם על המאסר בפועל וגם על הפיצוי (בטענה שפיצוי אמור להיקבע בהליך נפרד של תביעה אזרחית).
אני גם מוזמן להגיע לבית משפט בתאריך הדיון על הערעור.
השאלה שלי האם כדאי בכלל להגיע לבית המשפט -אולי אני אעשה נזק לעצמי ,הרי אין לי קבלות על תיקון הגדר ?
תודה.
אמנם מוזר לי גובה כה רב של פיצוי שקיבלת בהליך הפלילי כנגדם, ועוד יותר מוזרה הזמנתך לערעור, משום שאין עדים בערעור, ובכל מקרה, בית המשפט המחוזי אינו בוחן את הראיות בשנית (בד"כ) אלא אם בימ"ש השלום קבע החלטות מוצדקות או לא.
בעניינך, אם השלום קבע פיצוי כה גבוה, אני מניח שהוא גיבה את החלטתו בטיעונים והסברים, ולא עליך להציג את הקבלות או הערכת שמאי.
זכור, אתה הוא רק צד שולי ונפגע מכל המקרה ולא חלק מהותי בתיק, ולכן, אמנם מצד אחד- אם זומנת לדיון באופן רשמי וברור, עליך להתייצב, אך מאידך, לא סביר שייכנסו לך לציציות ויבחנו שוב את הדברים, ובוודאי לא את אמינותך, כי אם את החלטת ביהמ"ש.
לכל היותר, יופחת סכום הפיצוי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר