בעקבות עדות שנתבקשתי לתת, ונתתי ברצון בקיץ, על אירוע בו הותקפה באלימות מילולית ופיזית עובדת ציבור לה חיכינו בתור, הופיע היום בביתי שוטר, אשר מסר לי זימון לעדות בבית משפט.
לא אלאה אתכם בכל הפרטים, לגבי הצורה ה"אלגנטית" בה נכנס לביתי , וכל ההליך המהיר והחלקלק שבסופו התברר לי למה הגיע ועל מה החתים אותי ( לא הסכים לומר לי את סיבת בואו עד אשר פתחתי את המעטפה אחרי שהחתים אותי)...
אבל לאחר שהלך, עליתי על פרטי העבריין (מס' ת"פ ), וגיליתי דברים שהחשיכו עיניי בלשון המעטה, ומאז הצהריים, אינני מפסיקה לרעוד תרתי משמע.
מסתבר שמדובר בחבר בארגון פשע ארצי של עדה מסויימת, ומקורב לראשי הארגון, שדרכם רצופה באלימות ובהטלת טרור, ומעט מאוד אנשים מוכנים להעיד נגדם. אלה שמסכימים נעלמים בנסיבות מסתוריות...
אני אישה חולת לב, נכה, סובלת מדיכאון ומטופלת בהתאם. כל הסיטואציה הזאת פשוט גמרה אותי, וכולי פחד ועקה. אין לי מושג איך ארדם הלילה. אינני מוצאת את עצמי מאז הצהרים. ממש נכנסתי להיסטריה.
אינני יודעת מה עליי לעשות על מנת לרדת מהעץ שנקרא אזרחות טובה...
אנא ייעצו לי כיצד לבטל את העדות שלי או את בואי להעיד.
בנוסף, בשבוע של המשפט יש לי נופש ביחידת נופש עליה שילמנו שנה מראש....
תודה!
L
חני שלום,
ראשית, הרשי לי להרגיעך ולומר לך כי רוב המשפטים הפליליים מסתיימים בהסדר טיעון וכמעט לרוב אין צורך בהעדת העדים.
מבין את תחושתך ובמידה ואכן תצטרכי לבסוף להעיד, יש כל מיני טקטיקות אשר לא ארחיב עליהם כאן.
במידה ותזדקקי לסיוע וליווי בעניין, אשמח לסייע.
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר