שלום,
לפני 5 שנים בהיותי חייל משחורר טרי (חודשיים באזרחות) היה סיכסוך משפחתי אצלי בבית. כנראה אחד מהצדדים התלונן במשטרה ובאו לעשות אצלי חיפוש סמים. מאחר ואני לא מתעסק בזה לא מצאו סמים אבל מצאו 3 מחסניות וכמה עשרות כדורי רובה שנשארו בקיטבק לאחר השחרור. נפתח לי תיק במשטרה שנסגר לאחר כשבוע על סמך "חוסר עניין לציבור". כעת אני סטודנט שמעוניין לעבוד בחברה בטחונית ולא מצליח להתקבל בגלל הרישום הזה.
איך אני יכול לבטל את הרישום הזה ע"מ שלא יופיע כלל. זה מונע ממני התקדמות לתחום שאני רוצה. בהיותי סטודנט אין לי אלפי שקים לעו"ד ולכן אני זקוק לעצתכם.
תודה.
יואב שלום,
ישנן כמה דרכים לביטול/מחיקת הרישום הפלילי:
1. פנייה בבקשה לשינוי עילת סגירת תיק, למשטרה/פרקליטות (לא בטוח שרלוונטי במקרה שלך, מאחר ויש להגיש בקשה זו בתוך 30 יום מיום שקיבלת את ההודעה בדבר סגירת התיק).
2. פנייה בבקשת חנינה לנשיא המדינה, שלו הסמכות לקצר את תקופת מחיקת הרישום הפלילי, וכן הסמכות למחוק את הרישום הפלילי.
מומלץ מאוד להגיש בקשת חנינה באמצעות עו"ד המתמחה בתחום הפלילי, שלו הניסיון והידע כיצד להגיש בקשה שכזו.
בהצלחה,
איציק שדה, עו"ד
איציק שלום,
הבנתי שישנו שינוי שהתקבל לאחרונה לגבי מחיקה אוטומטית לאחר 7 שנים מיום פתיחת התיק אלא אם יש התנגדות מהמשטרה. האם מדובר על מחיקה או ביטול מוחלט (כזה שלא יופיע כלל ברישום)?
תודה,
יואב
אכן נכנס לתקופו תיקון שלפיו ימחק רישום פלילי בגין חשד לביצוע עבירה מסוג "פשע" לאחר 7 שנים, אולם גם זאת מותנה בהחלטת הממונה על הביטול, בכפוף למספר קריטריונים אותם הוא בודק.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר