טיעון עונש וגמר - זה הגזר דין ?
טיעון לעונש - או כמו שאני אוהב לקרוא לו: "טוב, הורשעתי, אבל תתחשבו בי כי..." - הוא השלב האחרון לפני גזר הדין, כלומר, בין הכרעת הדין המרשיעה, בה נקבע שהנאשם ביצע את המיוחס לו, לבין גזירת עונשו.
שלב גזירת העונש הינו תוצאה משולבת של מספר פרמטרים, וביניהם גם הטיעונים לעונש.
שלב הטיעונים הוא השלב בו הנאשם יכול להציג נתונים ומסמכים, בהם הוא מקווה שביהמ"ש ישתמש כדי להפעיל שיקול דעת ולהפחית מן העונש הצפוי לו (או העונש שהתביעה מבקשת).
בין היתר, בשלב הטיעונים לעונש יוצגו מסמכים רפואיים (של הנאשם ו/או של בני משפחתו), תעודות הצטיינות, מכתבי הוקרה ותודה, אסמכתאות על מהלכים חיוביים שהנאשם ביצע/מבצע בחייו (כגון התנדבויות, תרומות וכיו"ב), אישורים על פעולות טיפוליות (בהתאם למקרה)- גמילות/מרכזי יום, ייעוץ וטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי, תסקיר שירות המבחן, מצב כלכלי ועוד כהנה וכהנה.
במילים פשוטיות- מטרת הטיעונים לעונש היא "למסכן" את הנאשם ולהטות את הרחמים לטובתו, ככל שאפשר.
שלב זה הינו שלב בו ביהמ"ש, אשר רשאי לגזור בהתאם למתחם הענישה המקובל, אמור לאמץ את הרף התחתון של המתחם (לפי תקוות ההגנה).
עו"ד יאיר מושיוב
הטיעון עונש שלי נקבע לעוד 3 חודש - אני יכול לבקש שיקדימו לי אותו ?
והגזר דין בא ישר אחרי הטיעון עונש ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר