אם משהו טוען לגבי עבירה מסויימת שעשה האם אוכל להקליטו והדבר יחשב כקביל כאשר אפנה עם זה למשטרה או שמא גם אני הפרתי את החוק בפעולה זו שכן הקלטתי אותו ללא ידיעתו והסכמתו, כנ"ל לגבי צילום... האם אני יכולה לצלם? למשל במקרה בגידה?
לא משנה מה תוכן הדברים הנאמרים, ברגע שאדם מבצע הקלטה של אחר, יהיה הדבר חוקי לכל דבר ועניין כל עוד הוא בעצמו (המקליט) הינו חלק מהשיחה.
פירוש הדבר הוא שאינך יכול להקליט אחרים בשיחה אשר אינך חלק ממנה, אך אתה בהחלט רשאי לעשות זאת כאשר אתה נוכח בה, לרבות להשתמש בתוכן ההקלטה כראיה קבילה במשטרה ו/או במשפט.
קשה לומר שבצילום אני חלק ממה שנעשה שם. האם בכל זאת אוכל לצלם. או שהדין לגבי עניין זה שונה?
חוק הגנת הפרטיות קובע פגיעה בפרטיות מהי:
2.(3) פגיעה בפרטיות היא אחת מאלה:
...צילום אדם כשהוא ברשות היחיד...
דהיינו, לא זאת בלבד שצילומה בלא ידיעתה אסור, אי אף יכולה לתבוע אותך על 50,000 ש"ח ללא כל הוכחת נזק.
מאידך, במידה והיא צולמה ברשות הרבים (רחוב/קניון וכד'), יהיה לה יותר קשה לטעון לפגיעה בפרטיות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר