שלום
אני עובד כחודשיים בחברת אבטחה לאחר שביקשתי לעבוד יותר שעות ורבתי איתם על כך ולאחר שהתעקשתי לקבל את הסכם העבודה שעליו חתמתי ומעולם לא קיבלתי אותו החברה החליטה להפסיק את עבודתי אצלה לפני תחילת עבודתי החברה שלחה אותי לקורס אבטחה בן 4 ימים על חשבון החברה בשכר האחרון החברה לקחה לי 1600 שקל משום שטוענת שמגיע לה על כך שלא השלמתי שנת עבודה אצלה אבל אני רציתי להמשיך לעבוד לא התפטרתי , אני קיבלתי מהחברה נשק עם מחסניות וכדורים מהחברה ואני מחזיק ברשיון נשק ארגוני בתוקף , האם מותר לי שלא להחזיר את הנשק והמחסניות עד שלא ישלמו לי את ה 1600 שקל ? מה יקרה אם החברה תתלונן במשטרה שאני לא מעוניין להחזיר את הנשק ?
תודה.
לצערך, לא תוכל להמשיך להחזיק בנשק באופן חוקי, אף שרשיונך בתוקף, לכאורה.
לא זאת בלבד שאין לך את הזכות להחזיק בו כתנאי לתשלום החוב מצידם, אף מדובר בפריט, אשר המחוקק בחר לייחד לו עבירה עצמאית וחמורה, בגין החזקתו שלא כדין.
תבוא המשטרה ותטען, ובצדק, להערכתי, כי הרשיון לנשק ארגוני תקף, כשמדובר בשייכות לארגון. מרגע שעזבת את הארגון, בטלה הזכות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר