הגרוש שלי נעצר על איומים כלפיי. הוגש כתב אישום והוא הודה. הוא במעצר בית כבר חצי שנה ולא משחררים אותו על אף הבקשות שלו, חוץ מאשר לעבודה ועובדים סוציאליים. כמו כן יש איסור יצירת קשר איתי. רציתי להבין מה יכולה להיות הסיבה שהבקשות שלו נדחות(הוא מיוצג מהסניגוריה), האם זה מקובל להשאיר במעצר בית תקופה כזו על איומים? אני מבינה שלי אין יכולת בכלל להתערב בתהליך? אני סקרנית כי שמעתי שאנשים שוחררו גם על יותר מזה.
בקשה לשינוי ו/או הקלה בתנאי שחרור ממעצר ניתן להגיש לבית המשפט אשר קבע את תנאי השחרור בדרך של "בקשה לעיון חוזר".
בית המשפט רואה לנגדו שני אינטרסים מנוגדים ועליו לאזן בינהם, האחד: האינטרס להגן על שלום הציבור מפניו של החשטד/הנאשם ומהצד השני זכותו של הנאשם לחירות כל עוד זה לא הורשע ונגזר דינו.
על מנת לענות לשאלתך, האם יש מקום להגיש בקשה נוספת "לעיון חוזר" ו/או אולי להגיש ערר על החלטת ביהמ"ש? יש לבחון את התיק באופן באופן פרטני, ועל כן יש לפנות לייעוץ אישי בפני עו"ד פלילי.
בהצלחה, עו"ד ג'אן אברהם
תודה על התשובה, אבל מה שאני התכוונתי לדעת היה מה יכולה להיות הסיבה שלמרות הבקשות והעררים הוא לא משתחרר? האם זה אומר שהוא "אובחן" כמסוכן במיוחד? יש לו קצינת מבחן, האם זה קשור אליה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר