האם מדובר באיום לא כדין? יש לי סכסוך עסקי עם חברה מסויימת, היועץ המשפטי של החברה שידל עובד בחברה להגיש נגדי ידיעות כוזבות במשטרה ולאחר מכן שלח לי מכתב ובו הוא מתיח שקרים כאשר הוא אינו מאמין באמיתותם ובסופו הוא מאיים ש"אם המשיך להנתנהל באופן לא ראוי כלפי חברייתנו ונציגיינו שהרי גם אנו נפנה לכל גורם אחר העומד לרשותנו, דבר שאיננו מעוניים לעשות" - כאשר מדובר באיום מרומז לתלונת שווא במשטרה.
האם יש פה איום לא כדין? שהרי ברור לי שהוא מאיים להגיש נגדי תלונת שווא במשטרה, הוא פשוט משתמש במשחק מילים כדי שזה לא יראה כך אבל מדובר באיום מרומז.
הוא שולח לי מכתב שכולל שקרים ביודעין ובזדון שקשורים לתלונה השקרית במשטרה, אותם שקרים מקשרים אותי לעבירה הפלילית שהוא ניסה להעליל עליי - ולבסוף מאיים באיום מרומז בתלונה במשטרה, הוא בבירור רוצה שאני אחשוב שהוא יכול בקלות להגיש נגדי תלונת שווא במשטרה ולעשות לי בעיות, האם האם הנוסח של האיום פה מהווה איום אסור?
האם העובדה שהתלונה הגשה על ידי אדם אחר והמאיים הוא לא זה שהגיש נגדי את התלונה מהווה סחיטה באיומים? הרי הוא לא מאמין בתום לב באמיתות התלונה והתוכן במכתב.
האם קבולנה פלילית על איום תהיה אפקטיבית פה?
מותר ואף שכיח שתלונה איננה מוגשת בהכרח ע"י הקורבן או המאויים, אלא ע"י אחר. הסיבות לכך שונות ומגוונות ואין מקום לשטוח את כולן כאן.
תלונת שווא תתברר כ"שווא" רק לאחר חקירה או לאחר שהמתלונן יודה כי בדה את הסיפור ממוחו, והדברים לא באמת אירעו כמתואר.
קובלנה פלילית כנגד מתלונן שווא היא אקט אפשרי וחוקי, אך ראוי יותר לנסות לדאוג שהמשטרה תעשה את עבודתה ותמצה בעצמה את הדין עם המתלונן השקרן.
במידה המצב יחמיר ולא יתפתח כפי שאתה מקווה, אשמח לעמוד לשירותך,
עו"ד פלילי - יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר