אני מבקש לדעת אם יש פה הטרדה באמצעות בזק.
זה כל "החומר" ואני מבקש לדעת אם זה הטרדה באמצעות מתקן בזק כולל מייל כולל טלפון כולל פייסבוק.
מישהו שקבלתי ממנו שירות העליל עליי כמטריד ממניעים עסקיים.
שלחתי לו מייל אחד ואמרתי שאני נגעל ממנו באופן אישי.
שלחתי לו מייל אחד שאני אפרסם עליו באינטרנט בכפוף לחוק.
בשלב מאוחר יותר(לאחר שאני כבר לא הייתי לקוח שלו) שלחתי לו הודעה לפייסבוק ואמרתי לו שאני "מחר אני רוצה את החוזים אצלי בפקס חתיכת שקרן וחוצפן"
התקשרתי אליו לעסק פעמיים בערב(באותו ערב שלחתי לו הודעה לפייסבוק) ולמחרת חמש פעמים.
וזהו. כולם היו לטלפון של שירות לקוחות של העסק.
וכמובן למייל של העסק.
לא איימתי או קללתי.(מעבר למה שפירטתי, זה היה יותר מחאה)
אך פעם כפליטת פה אמרתי לאחד הנציגים ששאם אני לא מקבל את החוזה אני אגיע ולא אתן להם לסגור את המועדון עד שאני מקבל אותו(זה היה פליטת פה וברור שלא עשיתי ולא הייתי עושה את זה)
האם זה יכול להחשב כהטרדה באמצעות מתקן בזק? האם יש בזה פלילי?אני בכוונה לא מפרט את הנסיבות כדי לשאול האם יש בזה הטרדה באמצעות מתקן בזק. או לפחות יכול להחשב.
אני יפרט הנסיבות לאחר שתענה לי.
הוא עשה את זה ממניעים זרים כדי לפגוע, הוא העליל עליי אבל הוא השתמש במידע הזה - אני מבקש לדעת איך זה ניראה מול המשטרה.
אשמח לתגובה.
המקרה שתיארת מאפיין, אמנם, התנהלות עסקית לגיטימית-יחסית ובמסגרת החוק. יחד עם זאת, תלוי באופן התמהלותך בכל אותן שיחות ואיזו הרגשה יצרת בקרב המתלונן.
נכון שכשהכל במסגרת שירות הלקוחות ולמטרה עסקית מוצדקת, קשה לקרוא לזה הטרדה, אולם אינך יודע כיצד הצד השני תיאר את הדברים ואם הציג הקלטות לתמוך בטענותיו.
אמליץ לך שלא להיחקר שוב או לדבר עם אף אחד (משטרה ו/או הצד השני) עד שלא
תתייעץ לעומק עם עו"ד פלילי, שגם יוכל ללוות אותך בהליך ולדאוג שהמשטרה לא תיטפל אליך מעבר לחקירה.
אשמח לעזור,
עו"ד פלילי- יאיר מושיוב
אך אני רוצה להגיש תלונה על הודאה כוזבות.
וכמובן בעתיד לחוסר אשמה פלילי.
הבעיה היא שהחוקר לא רשם את הגירסה שלי, הוא רשם שאלות שהוא לא שאל, ותשובות שלא אמרתי.
אותו מתלונן הפליל אותי.
הוא שלח לי מכתב המבקש ממני ליצור קשר ,אמר לי להתקשר וכאשר התקשרתי אליו מספר פעמים באותו יום הוא רץ עם זה למשטרה והתלונן על הטרדה.
האם אני יכול להגיש על תלונה במשטרה על בידוי ראיות?
למרות שיהיה לך קושי רב מאוד להוכיח את שניהם
האם זה לא אחריות השוטר להוכיח את הגירסה?
האם החקירה לא אמורה להיות מוקלטת ?
כי אחרת הוא יגיש נגדי תלונה נגדית על הודעה כוזבת.
מה הזיכוי שתלונה כזאת תהפוך לכתב אישום?
או במילים פשוטות- אם אתה טוען שהוא עשה או אמר משהו שלא קרה, או קרה אחרת, עליך להוכיח זאת בעצמך.
ולא, החקירה לא מוקלטת (בתיקים שכאלו)
פעם אחת מתוך השיחות שציינתי אמרתי לנציג של החברה שאני רוצה את החוזים עכשיו ואם הם ינתקו לי הטלפון הוא יתחרט על זה כי השיחה מוקלטת ואסור לנתק.
האם לאחר תוספת זו יכול להיות בכך אשמה פלילית?
"אתה תתחרט על זה"
"חכה חכה"
"תראה מה זה"...
משפטים כאלו ודומיהם יכולים להשתמע לכמה פנים. לא כולם ייחשבו לאיום על פי החוק, אך בהחלט יש בהם מוטיב מאיים.
אין בכך הטרדה, אך האיום בהחלט ייתכן.
פרשנות החוק מחייבת בדיקה סובייקטיבית- איך הרגיש האדם שהדברים נאמרו לו, ולא למה התכוון הדובר.
מצד שני, מובן שלא כל "חכה חכה" או "אתה תתחרט על זה" ייחשבו לאיום באופן אוטומטי, כי אם בהקשר בו הם נאמרו.
עו"ד פלילי- יאיר מושיוב
אך האם במכלול הדברים שהסברתי יש עבירה הטרדה של בזק?
כולל כל מה שאמרתי, האם יש בזה אשמה פלילית?
לא כל שיחת טלפון עם תוכן בעייתי מהווה הטרדה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר