קרתה לי היתקלות לא נעימה עם מישהו נאלח ביותר ומכיוון שהוא פחד שאגיש נגדו תלונה, אני חושבת שהוא הלך והגיש נגדי תלונה. (לא בטוחה כלל)
בכל אופן רציתי לשאול. עד כמה זמן מהגשת התלונה ניתן לפנות אליי מהמשטרה? האם תלונה עם אירוע (באמת לא מעניין בעליל ללא אלימות וללא עבירה פלילית מצידי) שקרה לפני כשבוע בערך בכלל מקבלת התיחסות?
תודה רבה
אליה
לצערך, המשטרה רשאית לזמן אותך מתי שהחוקרים יחליטו, ואין יותר מדי הגבלת זמן בעניין (למעט, כמובן, תקופת ההתיישנות).
רק כשתוזמני תוכלי לטעון את טענותייך ולהסביר את אשר אירע.
מאידך, שמורה לך עדיין הזכות להגיש תלונה מטעמך, וכך את "תשלטי" בהליך.
עצה- אם תוזמני לחקירה, אל תוותרי על ייעוץ מוקדם עם עו"ד! זה לא מעיד על אשמך וזה לא מיותר, כי אם יחליטו כן להאשים אותך, דברייך מהחקירה ילוו אותך לאורך כל הדרך, אז כדאי שיהיו נכונים, מועילים וחכמים.
אשמח לעזור במידת הצורך
עו"ד פלילי יאיר מושיוב
תודה רבה על המענה
אני דיברתי עם שוטר במשטרה לגבי הגשת תלונה והוא דוקא הציע לי לא להגיש לאחר המישהו האחר מכיוון שזה רק יקל על המשטרה ויגרום להם לחקור אותי בקלות כי אני אבוא אליהם ולא תהיה פרוצדורה ארוכה.
היתי מספרת לך את הסיפור אבל הוא ארוך ומגוחך מנשוא ולצד האחר לא יכולים להיות יותר מדברי סרק מגוחכים להגיש בעזרתם תלונה מכיוון שלא עברתי שום עבירה פלילית או אפילו קרוב לזה. האם אתה בכל זאת חושב שבמידה ואותה בחורה (הצד האחר) הגישה נגדי תלונה כדי שאלך ואגיש גם אני ? האם זה יהווה חיזוק בשבילי או יהיה למכשול?
תודה
אינני מכיר את הנסיבות או את הפרטים ולכן לא אוכל להצדיק את השוטר.
אני כן חוזר על המלצתי- גם אם העניין מגוחך בעינייך, תתייעצי עם עו"ד בטרם תיחקרי ולא בדיעבד. אין לך מושג כמה זה חשוב ומלא השלכות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר