שלום רב, התקשר אלי מחסום אחותי ענתה לטלפון ואמרו שהם מהמשטרה ואני צריך להגיע למחורת לתחנה=היא חשבה שזה מטריד או מעשה קונדס), שלוש שעות לאחר מכן טסתי לחו"ל (טיסה מתוכננת מלפני חודש) לאחר כמה ימים התברר לי שבאמת השיחה מהמשטרה,עכשיו אם אני מוגן מבחינת החוק על זה שאני לא מאמין לאדם שמתקשר מחסום (וגם לא נמסר לי ההודעה אישית) ושתיים אם אני הולך להיות בחו"ל מספר חודשיים זה לא יפגע בי מבחינה חוקית או יכולים לחייב אותי לחזור בטרם עת. אני לא יודע על מה החקירה, אבל בטח לא על רצח או אונס או או שוד,חחחח תודה מראש דני
ראשית, דרך ההזמנה הזו קיימת ונהוגה, אף שאינך הראשון שחושד בשיחה מוזרה ולא צפויה מ"חסום".
שנית, גם אם הטיסה הייתה מתוכננת וגם אם לא, כל עוד לא נחקרת באזהרה והגבילו אותך שלא לצאת מגבולות המדינה, אין עליך כל הגבלה שהיא, מלבד היותך, כנראה, מסומן כ"דרוש לחקירה".
אתה לא צריך לחזור מוקדם מהמתוכנן וגם לא יכולים לחייב אותך לכך.
יחד עם זאת, מכיוון שנראה לי שאתה יכול לשער מה סיבת החקירה, אמליץ לך להיעזר בעו"ד פלילי כשתחזור, ולפני שתיחקר. אל תטעה לחשוב שאחרי החקירה תוכל לשפר את המצב.
אשמח לעזור לך, במידת הצורך,
עו"ד פלילי- יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר