שלום,
אנסה לכתוב בקצרה ובתמצות על מנת להסביר מצב ארוך ומורכב שנמשך בכמה שנים האחרונות:
אני גר ברחוב קצר ביישוב קטן באיזור השרון. אחד השכנים משתמש ברחוב לצורך פעילות החברה שלו (כל בני המשפחה מעורבים בחברה) המשתמשת ברכבים כבדים, זה מהווה מטרד רעש וזיהום ברחוב לאורך שעות היום.
אני ושכני פועלים מול הרשויות כדי להפסיק את המטרד, חלק מהפעילות כוללת תיעוד הרכבים ופעילותם בעזרת צילומים, כדי להראות לרשויות במה מדובר.
אותו שכן תקף אותי מילולית ופיזית ואיים על חיי. הוא עשה זאת כבר מספר פעמים ובכל פעם הגשתי תלונה לתחנת המשטרה בעיר הסמוכה.
בכל פעם סגרו במשטרה את התיק "מחוסר ענין לציבור". הגשתי ערר על סגירת התיקים והוא נדחה.
יתרה מכך, אותו שכן הגיש נגדי תלונה שקרית על כך שחיבלתי ברכבים שלו. המשטרה עיכבה אותי לחקירה ונהגה בי כאחרון הפושעים כולל בדיקת דנא וטביעות אצבעות.
במקביל אשתו הגישה כנגדי גם תלונה שיקרית על כך שאני מצלם אותה ואת ילדיה ורודף אחריהם ואחרי רכבי החברה שלהם.את אותה תלונה שיקרית הגישה לשופט, שיקרה בפניו והוא האמין לה ונתן לה צו מניעת הטרדה כנגדי וכנגד אחת השכנות בגין ענין הצילום.
בפעם האחרונה שתקף אותי הגשתי תלונה במשטרה והוצאתי כנגדו צו מניעת הטרדה בבית משפט. השופט אף הזמין את המשטרה כדי להבין מדוע נסגרו התיקים כנגדו והפלא ופלא, המשטרה לא הגיעה לדיון במעמד שני הצדדים.
הגשתי ערר נוסף כנגד סגירת התיקים וכיתבתי את מפקד המחוז.ערר זה נדחה שוב ובפירוט התשובה גם התברר לי שמבין כל התלונות, התלונה היחידה שהועברה לבדיקת הפרקליטות היא דווקא התלונה השקרית על כך שחיבלתי לו ברכבים. (התיק הועבר לבדיקה במחוז ועדיין בבדיקה)
יש לי מידע שהשכן עבד וממשיך לעבוד בעבודות קבלנות מסויימות עבור אותה תחנת משטרה וייתכן שיש יד נעלמה הפועלת לטובתו במקרים הנ"ל.
איני אדם אלים, מעולם לא הסתכתי בפלילים, נתתי למשטרה את כל חומר הצילום כדי להראות שלא צילמתי אף אדם וגם הצהרתי במשטרה שאני מוכן לעבור בדיקת פוליגרף כדי לאמת את דבריי. אני מרגיש ששמי הטוב נפגע כתוצאה מהתנהלות המשטרה ואף מרגיש חסר אונים לנוכח חוסר יכולתם לעצור את התקיפות כנגדי ואף הצליחו להפוך אותי לחשוד.
שקלתי לפנות למח"ש או למבקר המדינה כדי שיבדקו את הדברים, אני חושש שבתחנת המשטרה יתנקמו בי על כך במידה והאדם ימשיך לתקוף אותי ואזדקק לעזרתם שוב.
אני אובד עצות, יש לי תחושה מאוד קשה לגבי תפקוד המשטרה, הגוף שאמור בעצם להגן עלי.
אשמח לייעוץ.
המקרה שתיארת סבוך ומורכב ואינו מתאים למענה קצר ולא מעמיק בפורום.
רצוי שתפנה לעו"ד פלילי ותספר לו את הסיפור במלואו וגם תוכל להישאל על ידו שאלות רלוונטיות.
אשמח לסייע לך.
עו"ד פלילי- יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר