שלום רב.
אני חייל נשוי ובסופי שבוע עובד בעבודה קבוע, לאחר כחצי שנה ניכנסתי לשיחה על עלויות הדירה עם המנהל והוא הציע לי את עזרתו בנושא.
המנהל טען שיש לו קשרים עם אנשים בכירים במשרד הבינוי ושיכון ויש אפשרות לחייל נשוי לפני שרות קבע לארגן דירה בסכום עד 800 ש"ח בחודש. אבל לפני התהליך אצטרך לשלם אגרות ותדפיסי בית משפט בסכום של 4000 ש"ח עבור משרד הבינוי והשיכון. לאחר מכן הוא ביקש עוד סכום של 5000 ש"ח וכל זה במזומן ללא שום קבלה מצדו. הוא טען שחצי מהסכום יחזור אלינו ברגע שנחתום איתם חוזה על הדירה.
רוב הזמן אני נמצא בבסיס לכן הוא אמר שיעזור לי ויסדר את כל התשלומים לבד וכבר אז נהיו לי החשדות.
בזמן האמת כשהגיע הפגישה עם אנשי המשרד אף אחד לא באה וזה קרה כבר פעמיים. לבסוף וויתרנו על הדירה וביקשנו שיחזיר את הכסף.
כבר כשבועיים אני מחכה שיחזיר את הסכום אבל בכל פעם יש לו תירוץ אחר.
בזמן נתון יש לנו בעיות עם הבנק, וכשאני אומר לו על זה הוא פשוט מתעלם ומושך כל פעם עוד כמה ימים.
מה אפשר לעשות עם מקרה כזה, האם יש סיכוי שבמשטרה יעזרו לי?
לפי הסיפור, ייתכן והבחור רימה אותך ועקץ אותך בסכומים ששילמת.
אמליץ לך להתלונן במשטרה על קבלת דבר במרמה, ולהסביר הכל בתלונתך.
המשטרה אמורה לחקור אותו ואת העניין ואם יש סבירות שהוא אכן רימה אותך, הוא יואשם ויידרש לפצות אותך במסגרת ההליך הפלילי.
מצד שני, תוכל פשוט לתבוע אותו אזרחית, ללא עירוב המשטרה, אבל אז הוא לא ייפגע מזה במישור הפלילי אלא רק כתביעה כספית שעשויה לארוך זמן ארוך.
בהצלחה,
עו"ד פלילי- יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר