שלום
שלמתי לעוד 70000 שח והוא לא מטפל בתיק שלי.
הוא טוען שלא קיבל את החומר ועברו 3 חודשיםן זה סביר? מדובר על תיק קטן .
האם אני יכול בעצמי לגשת לתחנה ולבקש את החומר, או חלק ממנו ? אני חשוד ולא נאשם יש להדגיש אבל מ-פחד שלא יוגש כתב אישום משום שהעוד ישן בעמידה.
אודה לדעתך
תודה
עוה"ד שלך לא יוכל לקבל את חומר החקירה כל עוד אין כתב אישום או כל עוד לא קיבלת מכתב לפי סעיף 60א.
החוק אינו מאפשר עיון בחומר בתיק בו לא הוגש עדיין כתב אישום, מכיוון שהוא בסטטוס "חקירה" עדיין ועל כן לא יוכלו לפגוע, לכאורה, בחקירה בכך שיחשפו את החומר שנאסף עד כה.
עו"ד פלילי- יאיר מושיוב
קיבלתי את המכתב והוא לא הראה לי את החומר וטוען שלא קיבל אותו. עברו כמעט 4 חודשים והוא מורח אותי. המה עושים ? יש חיה כזו 4 חודש לאחר המכתב ואין ראיות על תיק פשוט??
עצם קבלת המכתב איננה מהווה זכות אוטומטית לעיון בחומר.
יש לבקשו עם נימוקים ולקבל את הסכמת התביעות.
כן, ייתכן גם שיעברו מספר חודשים עד אשר יתקבל החומר, או למען הדיוק- הזכות לעיין בו במשרדי התביעה (תלוי בהיקף החומר).
אינני יודע אם עוה"ד "מורח" אותך או באמת נתקל בקשיים, אבל אני בהחלט יכול לאשר לך שלעיתים ההתנהלות מול התביעות ברחבי הארץ אורכות זמן ממושך ומתיש מעבר לזמן סביר.
מכל מקום, המכתב שקיבלת רק מאפשר לך לטעון טענות לטובתך בעניין האישום אותו מתכננים להגיש נגדך ולאו דווקא להתחיל לשאת ולתת איתם על החומר.
מצד שני, אם אינך בוטח בעורך דינך, אולי כדאי שתחליף עו"ד ותשקיט את נפשך.
עו"ד פלילי- יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר