שלום ,נעקצתי ע"י אדם שהציג את עצמו כמי שיש לו קשרים ויכול לסייע לי בנושא הדיור,אציין כי עמדתי להגיש בקשה באופן עצמאי היות ומגיע לי את כל הזכויות אך הוא דרש סכום כסף ובעבור זה יפעל ויסייע לי בנושא עם התחייבות שאם לא יצליח יחזיר את מלוא הסכום. (הצהרה חתומה על ידו) חלפו שנתיים אין כל ואין עונה ,תרוצים דחיות,מתן סכומי כסף קטנים על מנת להרגיע. מתברר שזה דפוס התנהגות קבוע אצלו הוא עקץ באופן הזה עשרות אנשים מבוגרים וצעירים בכיסוי שהוא יסייע להם והוציא מהם עשרות אלפי שקלים. רציתי לברר בנוגע לסיכויים שיש לי כדי להשיג את הכסף,מה ניתן לעשות במצב זה. לפנות למשטרה?לטלויזיה שיחשפו את הנוכל?תודה מראש על תשובתך
עניינך מתפצל לשתי אפשרויות- האחת פלילית והשניה אזרחית:
במישור הפלילי, אתה מתלונן במשטרה ומביא לכף שבסופו של יום, במידה וייאספו די ראיות, הנוכל יורשע וייענש, ואולי תקבל פיצוי סמלי בסוף ההליך.
במישור האזרחי, לא מעניין אותך עונשו של הנוכל אלא רק פיצוי על הפסדיך. אתה תובע אותו אזרחית בעבור כסף, ללא קשר למשטרה.
טיפ: אם הוא יורשע קודם לכן בפלילים, דרכך לניצחון בטוח בתביעה האזרחית תהיה סלולה ודי בטוחה.
החיסרון- זמן רב עד אז.
עו"ד פלילי- יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר