שלום רב,
מישהי הגישה נגדי תלונה על הטרדה טלפונית .
התלונה הייתי שקרית לחלוטין מאינטרסים זרים כשיתוף פעולה עם עוד אנשים.
החוקר לא פירט את החשדות נגדי וכאשר שאלתי מי התלונן נגדי (מעורבים בסיפור כמה אנשים)לא אמר לי מי התלוננה נגדי והחוקר אמר "שאסור לו להגיד לי".
בדיעבד הבנתי מי המתלוננת.
התיק נסגר מחוסר עניין לציבור(בכלל לא היה צריך להיפתח) .
ולמרות שבקשתי כ-3 פעמים מקצין החקירות עוד לא קבלתי את התיק על מנת שאני יראה מה אמרו עליי.
למה החוקר לא אמר לי מי התלוננה נגדי בזמנו? האם הוא לא חייב?
למה הם לא מביאים לי לראות את התיק? האם יש קשר בין הדברים?
בברכה.
המשטרה פעלה כחוק באי מסירת המידע מהתיק.
גם כשהתיק יסתיים וייסגר, לא תהיה זכאי לעיין בחומר, אלא בנסיבות מסויימות ובבקשה מיוחדת.
אם תרצה סיוע בהתנהלות מול המשטרה, אשמח לעזור.
עו"ד פלילי- יאיר מושיוב
מה זה אומר אי מסירת מידע מהתיק?
ואם החוקר לא פירט את חשדותיו כלפי?
האם אני יכול לתבוע את המשטרה על העוון מיותר שנגרם לי?
בכלל לא ידעתי על מה נחקרתי.
בברכה.
אם נחקרת באזהרה, אמורים היו להודיע לך מיד עם תחילת החקירה בגין אילו חשדות אתה נחקר.
אם לא עשו זאת כלל, כיצד השבת לשאלות ו/או מדוע שיסגרו את התיק.
קרוב לוודאי שלא שמת לב או שאינך זוכר את המלל המדוייק.
מצד שני, אם אין כל זכר לכך שהודיעו לך את עילות החקירה, פגעו בזכותך להתגונן וביכולתך להיחקר כחוק, וגם על כך המשטרה תצטרך לתת את הדין (או לפחות מענה).
יחד עם כל האמור לעיל, אין קשר בין החשדות לבין אי זכותך לקבל חומר מהתיק או על התיק, חוץ מאישור שהתיק נסגר ומהי עילת הסגירה.
זכותך לתבוע את המשטרה בנסיבות מסויימות. לא בגין כל חקירה ובכל מקרה. לשם קבלת תשובה מושכלת ומקצועית יותר, תצטרך לשוחח עם עו"ד באופן אישי ומעמיק יותר.
עו"ד פלילי - יאיר מושיוב
שלום רב,
החוקר לא הסביר לי בכלל את החשדות ופירט אותם אלא רק נתן חשדות על נוא כללי.
נחקרתי בחשד להטרדה בטלפון ונשאלתי על יום אחד שהתקשרתי.
והם התכוונתי בכלל לעשרות שיחות שלא היו מעולם.
נשאלתי על הודעה אחת בפייסבוק.
והחוקר התכוון למספר רב של הודעות פייסבוק ולא ידעתי את זה.
נוסף על עוד מידע שקרי מסביב.
מדובר בתלונת שווא שתוכננה היטב.
למי עליי לפנות על כך שלא אמרו לי ופרטו את חשדותיי? האם להגיד זאת לקצין החקירות או לאותה תחנה? או שזה רק יגרום להם להתגונן ולהנציח את השקר על מנת להתגונן?
בברכה.
תוכל לפרט בגוף הבקשה את כל תלונותיך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר