שלום
לפני 5 שנים במשפט פלילי קיבלתי ללא הרשעה. אני מעוניין למחוק את הרישום הפלילי אך אני יכול לעשות זאת בלי עורך דין מפני שאני סטודנט ואין לי כסף לממן אותו
תודה
הליך פלילי שהסתיים "באי הרשעה" בביהמ"ש, מופיע במאגר המידע הפלילי וקבועה לו בחוק תקופת "מחיקה" מקוצרת של 5 שנים. (שלא כמו תיק שהסתיים בהרשעה אז קבועה תקופת התיישנות בדר"כ 7 שנים + תקופת מחיקה של 10 שנים והרישום "חשוף" ומופיע במרשם הפלילי )
גם לאחר תקופת המחיקה הרישום ימשיך להופיע במאגר המידע הפנימיים של המשטרה, אך המידע חשוף למס' גורמים מצומצם בלבד (שלא כמו ברישום פלילי רגיל)
בכל מקרה, אם כבר חלפה "תקופת המחיקה" שהיא בעניינך 5 שנים מיום מתן פסק הדין, אין מקום לעשות כל פעולה אקטיבית מצידך, שכן מידע כאמור לא ישפיע על עתידך המקצועי שכן הוא חשוף בפני מס' מצומצם של גופים בינהם: משטרה, צה"ל, שב"כ, הממשלה, היועמ"ש לממשלה וכן הוועדה למינוי שופטים.
לסיכום: היות ומדברייך עולה כי כבר חלפה "תקופת המחיקה" ולכן אין עוד עניין להגיש בקשה לחנינה לנשיא המדינה, לקיצור תקופת המחיקה ו/או לבצע פעולה אחרת.
בהצלחה, עו"ד ג'אן
הענין שהיום הוצאתי מהמשטרה רישום פלילי וזה עדין מופיע שם... הרישום מפריע לי לקבל נשק בשביל פרנסתי. הגשתי פעמיים בקשה ומשרד הפנים סירב בגלל שהמשטרה לא מאשרת. יכול להיות שהם לא ימחקו את הרישום? האם קימת דרך להזכיר להם שצריך למחוק את הרישום?
תודה
במידה ואכן חלפו 5 שנים והרישום עדיין לא "נמחק", ככל הנראה בעקבות "תקלה" , באפשרותך לפנות בכתב למדור מידע פלילי במשטרת ישראל בכתובת: המטה הארצי, דרך בר לב 1 ירושלים, מיקוד: 91906.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר