שלום רב.
הנני חבר בקהילה הגאה בישראל. לפניי מספר חודשים, דרך אתר הכרויות להומוסקסואלים, הכרתי אדם שמכנה עצמו בשם ליאור שגב, מציג עצמו כד"ר לפסיכיאטריה באמצע שנות ה30 לחייו, עם סיפור חיים מוזר במיוחד. הבחור טוען שהינו בן לשופטת ורופא, ושאיבד בת למחלת הסרטן. הבחור סובל מתת משקל ואומר שהינו חולה בסרטן. ממידע שמסר לי ידיד אחר מהקהילה - הבחור הינו חולה איידס המציג מסמכיי שווא בדבר היותו אייצ' איי וי נגטיב. מסתבר, שאחד האקסים שלו עלה על התרמית, ובכלל מדובר בצעיר בן 21 מנתניה, שמו הפרטי אכן ליאור אך שם משפחתו שונה, והוא מרמה את כל מי שבא עימו במגע. מעבר למירמה ריגשית והונאה כללית, הוא ממליץ ומספק לאנשים תרופות כגון פרוזאק וקזנקס, ויתכן כי מדביק אנשים במכוון באיידס. כל המידע שהוא מוסר לאנשים הינו שקרי, והוא נוכל אמיתי. כבר התלוננו עליו במשטרה ללא הועיל. כנראה יצא מזה על אי יציבות נפשית או על זה שהוא חולה איידס.
אני בתפקיד בכיר במשרה ממשלתית, אני עדיין ב"ארון", ואין לי כל רצון להתלונן עליו או לתבוע אותו לדין מתוך חשש לאבד מקום עבודתי. הזהרתי חברים מסויימים בקהילה, לא יודע מה עוד לעשות עם זה. הוא לא יודע שאני יודע, ואני חושש שאם ידע שאני רוצה להתלונן עליו יתנכל לי דרך זה שיתקשר למקום עבודתי וידווח שאני הומוסקסואל. הרבה אנשים נפגעו ממנו. הוא מסתובב בתל אביב, אומר שגר בנווה צדק, ומכפיש את שמם של רופאים רבים. אנא עיזרו לי ולאחרים.
שלום,
קראתי בעיון את דבריך.
ראשית מדובר בעניין חמור מאוד הדורש מיידית את התערבות המשטרה.
עפ"י דבריך, אינך היחיד אשר נפגע מהתנהלות של האדם אשר הינך מתאר.
המלצתי היא כי תתאגדו כמה אנשים שנפגעו ופנו לעורך דין אשר ידע לומר לכם האם התנהלות אדם זה מגיע לכדי עבירה פלילית.
בהתאם לדבריך שהועלו, נראה כי אכן יש חשד כי האדם הזה עבר עבירה פלילית, אולם זו התרשמות ראשונית בלבד.
לכן פנו לעורך דין פלילי במיידית על מנת לברר המשך צעדכם.
מקווה עזרתי ואשמח לסייע.
תודה
אני דיי מותש נפשית מכל הסיפור. כנראה נפנה למשטרה למרות שאנו יודעים כי סביר ולא יעשו כלום עימו. אילו הייתי יודע שהמשטרה היתה גורמת לו לחדול מתרמיתו - מזמן הייתי לוקח הסיכון בחשיפתי. ממידע מאנשים שהגישו תלונות במשטרה על נושאים שונים - ניכר כי משטרת ישראל מעניקה בעיקר ניירות על הגשת תלונה ולא עושה דבר. יש להם דברים יותר רציניים להתעסק עימם.
היי אני במקרה מכירה אישית את הבחור חלק מהדברים שנכתבו נכונים על אותו ליאור אבל ליאור הפטר לפני שבוע וכל לשון הרע מיותר נכון להיום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר