לפני כיומים נעצרתי בחשד של סיוע בפריצה,הייתי במעצר 20 שעות והודאתי במעשיי ושל החשוד השני ולקחו אותי לבית המשפט המחוזי בפ"ת לאחר המעצר ושיחררו אותי ללא מישפט,כאשר הגעתי לבית המשפט אמרו לי שאני משוחרר והחשוד בעברה (הפורץ) נישפט באותו יום,והחזירו אותי למשטרת פ"ת ששמה קצין המודיעין טען כי בזכותו לא נישפטתי ושוחררתי,וכי רוצה שאני "יעזור" לו בכך שאני שישתף פעולה ויפליל עבריינים אחרים ואם לא אני ישפט ויעמוד לדין.
יש לי 5 שאלות :
1.למה לא נישפטתי?
2.למה לא קיבלתי כתב ערבות?
3.האם קצין מודיעין יכול להשפיע על המשפט כך שאני לא ישפט?
4.מהו העונש הנורמלי שבדר"כ מביאים על סיוע בפריצה?
5.האם אני חייב להפליל עבריינים אחרים בשביל לצאת מהרשעה?
גינדי שלום,
אני אשתדל לתת מענה ולפזר את "הערפל " עד כמה שניתן:
1. התביעה מגישה כתב אישום רק לאחר שתיק החקירה "סגור" ותובע החליט שיש מספיק ראיות להעמיד את החשוד לדין.
אם שוחררת ממעצר ולא הובאת להארכת מעצר בפני שופט, אזי באם יש חומר ראיות מספיק כנגדך? כתב האישום יוגש בהמשך או לחילופין תקבל הודעה על סגירת התיק.
2. תמוהה בעיניי העובדה שלא שוחררת בערבות, סביר כי חתמת על "ערבות עצמית" ואינך זוכר.
3. קצין מודיעין "יכול לסייע" שלא תועמד לדין, אבל הסמכות לחתום על הסכם "עד מדינה" היא של הפרקליטות.
4. אין עונש "נורמלי" לעבירת רכוש כזו או אחרת. רמת הענישה תלוייה בגורמים רבים, בינהם: עבר פליל קודם, חומרת העבירה, נסיבות חייו של הנאשם ועוד..
5. אינך חייב להפליל איש ע"מ לצאת מהרשעה.
מאידך, במקרים מסויימים סיוע לרשויות החקירה היא הדרך הנכונה ע"מ להימנע מהגשת כתב אישום כנגדך, הכל תלוי בחומר החקירה ובנסיבות הספציפיות של התיק.
לסיכום:
אני מייעץ לך להיוועץ בעו"ד פלילי מנוסה ולא לנסות "לסגור" את התיק באופן עצמאי.
בהצלחה, עו"ד ג'אן אברהם.
1.אני שוחררתי מהבית מישפט מבלי להישפט וכבר הביאו לי את הכתב אישום והיה כתוב שם קשירת קשר לביצוע פשע, סיוע לעברה החזקת כלי פריצה בעצם הייתי זקיף במיקרה הזה
.
2.יש לי עבר פלילי דיי קטן 2 עברות סמים (מריחואנה) ומצבי הוא שאני מתגייס עוד כחודש לקרבי ואם לא אתגייס לצה"ל אמא שלי תגורש לאוקראינה.
3.קצין המודיעין אמר לי שיש לי 3 ימים כדי לשתף פעולה איתו ולתת לו שמות של עבריינים ואם לא אני יעמוד למישפט והכנס לכלא.
ושוב אני מודה לך על העזרה
ראשית, אני מציע לך לא לקבל את דברי "קצין המודיעין" כמות שהם.
הוא מבין את הלחץ שבו אתה נתון ופועל להשגת המטרה, שהיא לא בהכרח מטרתך.
תזכור שעומדת לך הזכות להיוועץ בעו"ד ובמקרה שלך מחובתך לעשות כן.
בהצלחה, עו"ד ג'אן.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר