אני מתכוון ללמוד בחול, חלק מהדרישות של האוניברסיטה היא תעודת יושר. לצערי לפני שנה ולפני שלוש שנים נתפסתי בכנרת עם גויינט. ונלקחתי לתחנה לחקירה, שבסופה שחררו אותי בלי שום תנאי או ערבות. לא קיבלתי מאז שום מכתב שאומר שנפתח תיק או נסגר לחלופין. כמו כן לא הובאתי בפני שופט מעולם. השאלה שלי היא איך תראה תעודת היושר לאחר המקרים הנ"ל ומה ההבדל בין להיות מעוכב לחקירה לבין משפט מבחינת הרישום מחכה לתשובה ותודה רבה מראש
לצערך, התיק האחרון (מלפני כשנה) עתיד להתגבש לכתב אישום.
היו לי מספר מקרים עם נסיבות זהות לתיאורך - הראשון נסגר ונשאר לידיעת המשטרה בלבד, אך עם אזהרה לצד שמך.
השני כבר מראה להם שמדובר בעבריין חוזר, אשר לא הפנים את הסיכוי שנתנו לו בפעם הראשונה, ועל כן יש מקום להאשימו.
למרבה האירוניה, כל התיקים הללו - מקורם בכנרת ובתביעות טבריה, וכולם ללא יוצא מן הכלל גם נמשכים כשנה-שנתיים מאז האירוע ועד להגשת כתב האישום בפועל.
אני כמובן מאחל לך שלא כך יהיה, אך המציאות ונסיוני העשיר מלמדים אחרת.
עם זאת, אין זה אומר שבהכרח יהיה לך רישום פלילי והרשעה. הכל תלוי בטיפול ובייצוג שתקבל.
אשמח להעמיד את שירותיי לרשותך.
עו"ד פלילי - יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר