שלום,
1)מנהלת סניף של רשת חדרי כושר מוכרים מאוד הגישה נגדי תלונה במשטרה על הטרדה.
מבלי להיכנס איתכם לנושא, היה לי סכסוך על השירות מאותו חדר כושר,למרות שטענתי בעבר והתלוננתי על מנהלת הסניף ואמרתי שאני לא מעוניין לשוחח איתה ואף שלחתי מיילים למנהלת הסניף בו טענתי שהיא שקרנית,חצופה ואני רוצה להתלונן עליה - אך היא התעקשה שהיא תדבר רק איתי.
על כל אותם מיילים היא הגישה נגדי תלונה במשטרה ולא גילתה לשוטר את כל התמונה.
אותה מנהלת סניף שמה לי מלכודת, מנעה ממני את מה שמגיעה לי כלקוח כדי להרגיז,אמרה לי לדבר רק איתה, וכאשר פניתי אליה במיילים וטענתי בפניה שהיא אפרסם במגבלות החוק על השירות שאני מקבל ממנה ומהחדר כושר.
היא הגשתי נגדי תלונה במשטרה על כך שאני מטריד אותה - למרות שהיא אמרה לי לדבר רק איתי ואף הזמינה אותי לפגישה אצלה(ואני סרבתי)
היא עשתה זאת כי התלוננתה נגדה הנהלה וזה כניראה עשה לה בעיות.
כמובן שלא הטרדתי אותה, אני פניתי אליה רק בנושאים מקצועיים ואף הבאתי את דעתי על השירות שקבלתי ממנה(רק פעם אחת שלחתי לה הודעה לפייסבוק שהיא שקרנית וחצופה), מעולם לא אמרה לי לא לפנות אליה(להפך) ביום מסויים(לאחר שהיא אמרה שהיא תתקשר אליי באותו יום) אני התקשרתי והיא התעלמה מבקשות שונות כנקמה על תלונה שלי אליה ועל שלושת השיחות באותו יום היא הגישה נגדי תלונה במשטרה.
השוטר רק ירד עליי והוא לא קיבלת ממנה את כל המידע אלא רק מידע חלקי לחלוטין.
אני גם הייתי נרגש מאוד וסיפרתי את הצד שלי בסערת רגשות.
האם יש לי אפשרות לתבוע את מנהלת הסניף נקמנית
2) בסוף "החקירה" בקשתי מהשוטר שיראה לי את סיכום החקירה ואת מה שהוא כתב על העדות שלי אך הוא סירב לעשות זאת והכריח אותי לחתום שאני מאשר שאני לא מתקרב את מנהלת הסניף ובכלל אל חדר הכושר ואם אני מתקרב אני משלם 5000 שקלים.
האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לקבל את התצהיר? אני לא רוצה שיכניסו לי מילים לפה ויגידו עליי דברים שלא אמרתי.
כמו כן האם אפשר להתלונן על השוטר והדבר יוביל לעילה לתביעה על כך שזכויותיי נפגעו
3) החוקר הכריח אותי לחתום על כך:
בעתיד אני מתחייב להגיע לכל חקירה למשטרה - האם זה מחייב אותי מבחינת החוק להגיע לכל חקירה במשטרה? הריי אין חובה חוקית להגיע לחקירות משטרה.
אני מתחייב להגיע תמיד לבית משפט - למה הוא ביקש ממני להתחייב על כך?
מה המשמעות של זה?
ראשית, עליך להבין שפעולות שביצעת, גם אם באופן לגיטימי, עשויות להיתפס בעיני הצד השני כמטרידות או מלחיצות.
שנית, המשטרה קיבלה את טענותיה על פני טענותיך היות וככל הנראה (וכפי שניתן לקרוא בשאלתך)- הגבת בסערת רגשות ובלחץ, משום שאתה חש שאתה הוא הקורבן כאן ולא היא.
גם אם כל דבריך הם נכונים ומדוייקים, סביר להניח שלא ביטאת את עצמך באופן משכנע בחקירתך במשטרה, וחבל שלא התייעצת עם עו"ד.
אני מניח שאתה סבור שאינך צריך ושלא עשית שום דבר פסול, אז למה... יחד עם זאת, מצבך מעיד על כך שנכון לעתה, המשטרה נוטה להעדיף את גירסתה, ואף החתימה אותך על הרחקה.
בכל הנוגע להתנהלות השוטר - אתה צודק לחלוטין. הוא היה מחוייב לתת לך לקרוא ולחתום לאחר מכן על הודעתך, ולא רק על כתב הערבות וההרחקה.
מאידך, אינך יכול לקבל את הודעתך במשטרה כל עוד לא יוגש כתב אישום, אם יוגש.
אתה התחייבת להגיע לכל חקירה משטרתית ו/או לביהמ"ש והדבר תקין לחלוטין. מותר וחובה עליך, כי אחרת יוצא כנגדך צו הבאה וחבל.
בסופו של עניין, לאור העובדה שקירבתך ורגשותיך לפרשה מונעים ממך לפעול כראוי ולהתמודד בצורה נכונה עם העניין, אמליץ לך בחום לפנות לעו"ד פלילי, אשר יידע לייצג את האינטרסים שלך כראוי, ואולי אף להביא לסגירת התיק במשטרה ללא כתב אישום או הרשעה.
אשמח לעמוד לשירותך.
עו"ד פלילי- יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר