הי,
לפני כחמישה חודשים הגשתי תלונה במשטרה נגד עבריין מין מפוקח שהטריד אותי ברחוב.
בהתחל לא רציתי בכלל להגיש את התלונה אבל החוקרת במשטרה שכנעה אותי שאני רק אחתום על התלונה והיא כותבתב בטופס שאני לא חייבת לבוא למשפט אם לא ארצה ושהעדות הכתובה שלי מספיקה (חבר שלי היה איתי בחדר ושמע את זה גם) יום אחרי זה התקשרו שאבוא לזהות תמונות ולמסור עדות - הגעתי ושוב הובטח לי שזהו- יותר לא יצטרכו ממני כלום. אח"כ התקשרו שאבוא לעימות ופחדתי אז אמרו שלא צריך. אחרי כמה חודשים התקשרה הפרקליטה ואמרה שהם מנסים להגיע להסדר טיעון ואם לא יגיעו אצטרך לבוא. הסברתי לה את כל מה שהובטח לי- שתינתן לי זכות להחליט והיא הייתה מאוד נחמדה ואמרה שכשנגיע לגשר נחצה אותו בינתיים היא רוצה לברר איתי אם אני רוצה הסדר טיעון מגוחך או ללכת למשפט? אמרתי לה שברור שאני לא רוצה שהעבריין לא יענש כראוי אבל אני לא מבטיחה שמבחינה נפשית אוכל להגיע כי אני מכירה את עצמי שגם ככה להגיש את התלונה ולבוא לזהות תמונות היה לי מאוד קשה ומפחיד.
היא אמרה "בסדר, הבנו אחת את השנייה, אנחנו נעדכן אותך"
עכשיו הם מכריחים אותי לבוא ללת עדות למרות מה שסוכם עם החוקרת ועם הפרקליטה. האם מותר להם לעשות את זה?
ישנה חובה לבוא להעיד.
מה טיב העדות ומה יהיה משקלה- זה יוכרע ע"י ביהמ"ש.
מותר להם לזמנך ואף סביר להניח שתובאי בצו הבאה אם לא תגיעי.
קחי בחשבון שסביר להניח שיקלו עם הנאשם ואף עשויים לזכותו אם לא תגיעי, היות ותיק התביעה ייחלש וסניגורו ינצל זאת לטובת ההגנה.
עשי חשבון מה עדיף לך- הוא לא ייענש (בכלל או כראוי) או שאת תתאמצי, תתעלי על עצמך ותאזרי אומץ וכוחות נפשיים להעיד בביהמ"ש.
קחי בחשבון שבטרם תיכנסי לאולם, תוכלי לבקש מהפרקליטה שזימנה אותך להודיע לביהמ"ש שקשה לך ואת לחוצה או מפחדת, והשופט יוכל להקל עלייך בדרכיו שלו (הזזת מקום הנאשם בעת עדותך, למשל, כך שלא יהיה מולך או בטווח ראייתך המיידית).
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר