שלום,
אני צלם אופנה. לאחרונה קיבלתי שיחת טלפון חסויה בה אדם כלשהו איים עלי בתביעה, בטענה שאני לכאורה מפשיט קטינות במצלמת האינטרנט.
כחלק מתיק העבודות שלי, אני מצלם גם צילומים בהלבשה תחתונה. הצילומים מתרחשים תמיד לאחר הסכמה מודעת של המצולמת, וחתימה מצד הוריה במידה שהמצולמת היא קטינה. כמו כן, הצילומים תמיד מלווים בצוות של מאפרת ומלבישה.
המצב היחיד בו אני מנהל שיחת וידאו אינטרנטית עם המועמדת לצילום הוא לפני הפקת הצילומים, לצורך ההחלטה אם היא מתאימה להפקה הנוכחית.
לאחרונה קרה שניהלתי שיחת וידאו עם מועמדת אשר הייתה בת 17. הסברתי לה כי אני מעוניין לצלם הפקת אופנה בהלבשה תחתונה, ושאלתי אותה אם היא מעוניינת להשתתף. לאחר שהיא הסכימה, כמקובל, ביקשתי לראות אותה בהלבשה תחתונה על מנת לתכנן את הצילומים, ולקבוע את התאמתה. המועמדת סירבה לכך, ולכן החלטתי לא לשתף אותה בהפקה, וכך סיימנו את השיחה.
זמן קצר לאחר מכן, קיבלתי את שיחת הטלפון המאיימת שכללה את האיום בתביעה, נוסף על קללות והפחדה.
שאלתי היא,
האם אני פועל בניגוד לחוק, ואם כן- כיצד עלי לשנות את דרך העבודה שלי כך שאפעל בהתאם לחוק?
בנוסף, כיצד עלי להבין את האיום האנונימי שקיבלתי, והאם יש למאיים עילה כלשהי לתביעה?
תודה רבה על המענה.
תום שלום, אתה פועל כראוי למעט העובדה שאתה מבקש מנשים שאינך מכיר להופיע מולך בבגדים תחתונים באינטרנט, על אחת כמה וכמה שמדובר בקטינות. הדבר עשוי בנסיבות מסוימות להיטען כנגדך כאילו את משדל אותן למעשה מגונה באמצעות האינטרנט ועליך להיזהר מכך. המלצתי היא לחדול מכך. בשולי הדברים אעיר כי באופן כללי מוטב כי תמשיך להפקיד בצילום עצמו על כל שאר כללי הזהירות אתה נוקט- חתימה על טופס הסכמה של הקטינה והוריה, נוכחות של אנשים נוספים על הסט (ורצוי הוריה) וכדומה
חשוב לי לשמוע מהי הדרך המתאימה מבחינה חוקית לבצע אודישן לבחורה המעוניינת לדגמן (בפרט מתחת לגיל 18)?
הסיבה בגללה אני בוחר לעשות זאת במצלמת האינטרנט היא שזה מאפשר לבחורה להישאר בביתה, לסיים בכל רגע את השיחה, להימנע מהבקשה שתשלח לי תמונה שלה (אשר נשארת בידי שלא לצורך), ואני מונע מצב בו אני נפגש איתה פנים אל פנים ונוצרים יחסי תפקידים (צלם - דוגמנית באודישן), אשר עלולים להתפרש כיחסי מרות בהם הדוגמנית עשתה משהו בניגוד לרצונה.
אשמח לדעת מהי המלצתך.
תודה רבה.
אם אתה מעוניין להמשיך להשתמש במצלמת האינטרנט על מנת לערוך אודישנים לקטינות בהם הן מתפשטות בפניך דע כי עלולות להיות לכך השלכות פליליות. לשיקולך
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר