שלום,אני לא יודע עם זה המקום לשאלה שלי,אבל לא מצאתי קישור אחר מתאים באתר.
ועכשיו לשאלה שלי,
לפני כחודשיים הכרתי בחורה באינטרנט,אחרי כמה ימים שדיברנו באינטרנט התחלנו לדבר גם בטלפון. במשך החודשיים האחרונים דיברנו מלא בטלפון,כמעט כל יום,לפעמים שעות. רצינו כל הזמן להיפגש,אבל בגלל שאני גר בירושלים והיא בחיפה הדבר לא התאפשר,והיא גם טענה שהיא עובדת הרבה ואין לה זמן. במשך כל התקופה שבה היינו בקשר לא הייתה לי סיבה לחשוד שמשהו לא בסדר,ראיתי הרבה תמונות שלה באתר,וגם שמעתי את קולה.
בכל מיקרה ביום שהיינו אמורים להיפגש היא סגרה את הטלפון,מחקה את הפרופיל שלה באתר.מבדיקה קצרה שערכתי גיליתי שפרטי הטלפון שלה בכלל שייכים לבחורה אחרת,ולא למי שהיא טוענת שהיא. המסקנה כמובן היא שנפלתי על מתחזה,שבמשך חודשיים משכה אותי באף וגרמה לי כמעט להתאהב בה.
כמובן שהדבר פגע בי בצורה מאוד קשה. בנוסף אני חושש לגורל גברים נוספים שייפלו ברשתה בעתיד.
השאלה שלי האם אני יכול להגיש נגדה תלונה במשטרה על התחזות ודברים דומים?! האם אני יכול לתבוע אותה בצורה כלשהי על הכאב שהיא גרמה לי ועל זה שבמשך חודשיים היא התחזתה לאדם אחר?!
אודה לכם מעוד עם תעזרו לי!!
המקרה שתיארת הינו גבולי, היות והיא לא פגעה בך ברמה הפיזית, כלכלית או חומרית.
נכון שנפגעת רגשית אולם זהו מצב עדין ובעייתי מבחינת החוק הפלילי.
לשון חוק העונשין מתייחסת חכוונה להונות ובעצם להשיג יתרון או טובת הנאה כלשהי. בעניינך לא זיהיתי תוצאה שכזו, היות ולא הועבר מצידך דבר לרשותה.
מבחינת תביעה כספית- ברר בפורום נזיקין.
עו"ד פלילי- יאיר מושיוב
האם אין בעצם ההתחזות עצמה עבירה כלשהי העוברת על החוק, גם אם לא נפגעתי כלכלית וכו'?!
כפי שעו״ד מושיוב ענה לך הפורום הפלילי אינו הכתובת הנכונה לשאלה זו. בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר