שלום רב,אני בן 40 ללא עבר פלילי כלשהו ,בחור נורמטיבי שמנהל אורך חיים נורמלי עם שני ילדים קטנים מקסימים.אני נשוי 5 שנים שבמשך חמשת השנים הללו אני עובר מסכת השפלות,חוסר כבוד ,צעקות ואיומים מצד אישתי על נושאי בגידה מצידי שאני חייב לציין שלא היו ולא נבראו,לפני כחצי שנה היא החליטה להתקשר למשטרה לאחר ויכוח ואמרה להם שאני מרביץ לה מה שהיה שקר גמור,נלקחתי לחקירה,קיבלתי הרחקה לשבוע ימים מהבית,גם לאחר שהעו"ד שלה התקשר אלי ושאל אם אני מוכן לצאת מהבית ליותר זמן הסכמתי ללא בעיה,לאחר שבועיים היא התקשרה וחזרתי הביתה,הגעגועים לילדים פשוט שברו אותי לכן חזרתי,לפני שבוע קיבלתי זימון לבית משפט על אישום של "אלימות בנסיבות מחמירות" שיתקיים בעוד עשרה חודשים.יש לציין שאנחנו בתהליך של יעוץ זוגי כבר במשך חודשיים.שאלתי היא...האם ניתן לבטל את המשפט הזה ואיך,במידה ולא ניתן...מה יהיה ההליך של המשפט,איך להתכונן,ומה צפוי לי מבחינת עונש על דבר שלא עשיתי.תודה מראש
דני שלום,
באופן עקרוני העובדה שאתה ואשתך כרגע בטיפול זוגי וישנה רגיעה בבית, תסייע לך במשפט שאליו הוזמנת, אבל בד"כ זו לא סיבה מספיקה לסגירת התיק נגדך. יחד עם זאת מצב היחסים הנוכחי ישמש בהחלט כשיקול מרכזי בעמדה של התביעה בתיק, ועל פי רוב בתיקים כאלה מופנים בני הזוג לשירות המבחן לצורך המשך טיפול זוגי. הרשעה בתיק אלימות במשפחה יכולה לגרום לך נזק במישור התעסוקתי וכמוכן יכול להיות רכיב עונשי נוסף במידה ותורשע בתיק (כמו שעות לביצוע, קנס וכד'). עדיף שתפנה ליעוץ מקצועי לפני המשפט.
עו"ד חגית רייזמן-אבודרהם
יש לציין שהמשפט שתלוי באויר די מפריע לשיקום בייחסים ובניית אמון מחדש למרות שהכל רגוע בבית ואנחנו מתקדמים בצורה יפה,האם אפשר לבוא בטענה זו לביטול המשפט ע"י התחייבות מסויימת מצידנו,או חוות דעת של המטפל הזוגי שלנו שהוא מטפל זוגי מטעם העיריה.סליחה על השאלות והבורות בעניין,בחיים לא הייתי בסיטואציה שכזו.תודה מראש!
דני, כפי שכתבתי לך קודם, על פי רב טיפול זוגי לא מהווה סיבה מספקת לביטול משפט, אבל בהחלט יכול לעזור בקיום מו"מ מול התביעה.
עו"ד חגית רייזמן-אבודרהם
כתוספת לתשובת חברתי אציין כי במידה ואשתך רוצה לנסות ולמזער
את הנזק היה כדאי שהיא תיגש לבדה לעו"ד המתמחה במשפט פלילי.
עו"ד מקצועי ובעל נסיון יוכל לייעץ ולפעול מטעמה מול התביעה-כמתלוננת/נפגעת עבירה ולמזער הנזק.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר