היום שלישי נכנסתי לסופר פארם וקניתי מוצר (אני קניתי כמה וכמה מוצרים בזמן האחרון וכל פעם שביקשתי דוגמית נאמר לי שאין להם כרגע בגלל תקופת החגים, אני רגילה לקבל דוגמיות קטנות כאלו בקניות או לפמים שולחים בדואר דרך פייסבוק) ביקשתי מהדיילת דוגמית והיא אמרה י שאין לה כלום שוב, עשיתי מעשה מטומטם מאוד וחצוף מאוד, הוצאתי דוגמית מתוך אריזת מתנה, מדובר באריזות עטופות שיש שם מוצר או 2 יקרים מאוד (במקרה הזה 530 שח) וסביבו כל מיני דוגמיות ומוצרים מוקטנים, לפעמים אם קונים מוצר יקר נותנים במתנה ארנק קטן ובתוכו המוצרים האלו. אני מבינה כמה זה היה מטומטם מצידי אבל באותו רגע לא חשבתי, בכל מקרה הקבט עצר אותי אמר שהרסתי לו את החבילה, למרות שאחר כך הוא פשוט החזיר את זה בחזרה, קרא למשטרה, אני הצעתי לו לשלם על כל האריזה אבל הוא אמר "אני מציג את זה להנהלה ומראה שעשיתי את העבודה שלי, מחיאות כפיים לי". גם אחת המנהלות משמרת שהייתה שם אמרה תשלמי וזהו ופעם הבאה תבקשי מדיילת שתרשום את הטלפון שלך וכשיהיו דוגמיות שתתקשר אליך, גם השוטר שהגיע הציע לו שיקבל ממני תשלום וזהו אבל הוא לא ויתר והגיש תלונה, עוכבתי לחקירה לאיזה 4 שעות ואני לא מבינה בדיוק אך אני חושבת נפתח תיק או רישום פלילי. אני כמובן הסברתי את המקרה לחוקר והציעו לי לפנות לקצין בכיר בבקשה לסגור את התיק, פניתי אליו אבל הוא רק אמר שיבדוק את הנושא. אני רוצה לציין שאין לי עבר פלילי בכלל! אני בחיים שלי לא גנבתי ובטח שלא מוצר שלם, אני סטודנטית ועובדת בבנק ועברתי שורה של מבחני אמינות. כרגע אני בפניקה ובהיסטריה, אני פשוט "מתחרפת" ולא יודעת מה לעשות , עברתי את ההשפלה הכי גדולה שבן אדם יכול לעבור, אני עדיין לא מעכלת את ההשפלה והבושה שעברתי, אני מאוד מאוד מפחדת שגם אם לא יעצרו אותי אני כבר לא אמצא עבודה נורמלית יותר בחיים בגלל העבר הפלילי, כמו כן יש לנו קרובים בחול ותיכננתי לאחר סיום לימודי (זאת שנה אחרונה) לנסוע לשם לתקופה לעבוד או להמשיך ללמוד ואני מפחדת שכבר לא אוכל, ואם זה יקרה לא אוכל להסתיר זאת יותר ממשפחתי ואני מבועתת מהמחשבה שהם יגלו זאת. אני מבינה ומודעת לכך שעשיתי טעות חמורה ומתחרטת מאוד ואכן זאת נקראת גניבה אבל לאור העובדה שאין לי שום סוג של עבר פלילי, לפי הניסיון והידע שלכם מה יקרה לי? מה הסיכיים שהתיק יסגר או יחמק לגמרי? קראתי על זה המון והבנתי שאפשר לסגור תיקים ולמחוק אותם ואם כן תוך כמה זמן כל זה יקרה? בבקשה אם תוכלו לפרט בתשובתכם אודה מאוד אני באמת בפניקה, מאז לא הלכתי לעבוד וביום ראשון עם תחילת הלימודים לא אלך כי אני כל היום רק חושבת על זה, האם כדאי לי לפנות לעוד פלילי כבר מעכשיו?
P.S- מתנצלת על האורך...
א שלום, לפי מה שאת מתארת נסיבות העניין הינן זוטי דברים של ממש ועל כן נראה שעל פניו אין אינטרס ציבורי בהגשת כתב אישום. על כן, לפי מה שאת מתארת ייתכן והתיק ייסגר מחוסר עניין לציבור. יחד עם זאת, אם הדבר חשוב לך במיוחד, ואולי לנסות לסגור את התיק מחוסר אשמה על מנת למנוע רישום פלילי (למרות שעל פניו נסיבות העניין לא עומדות בכללי סגירת תיק מחוסר אשמה) מומלץ להתעייץ עם עו״ד. אשמח לעמוד לשירותך.
אני אשמח ליצור איתך קשר מחר אך בנתיים תוכלי רק לומר לי במקרה ולא יסכימו לשנות לחוסר אשמה אין שום דרך למחוק את זה? זה ישאר לי תמיד ברישום פלילי? אני מתכוונת שאם יבקשו ממני במקום עבודה אישור (אני יודעת שזה לא חוקי אך יש כאלו שמתנאים קבלה לעבודה בזה) או אם ארצה לנסוע ובשגרירות יחקרו עלי במשטרה זה יופיע ואין דרך למחוק זאת?
צר לי, אך נסיוני שונה מזה של חברתי, עו"ד רשף.
ככל הנראה סופר פארם ודומותיה סופגות גניבות רבות, היות והיה לי תיק דומה עם בחור שהכניס לכיסו מברשת שיניים וניסה לצאת מבלי לשלם, נתפס והוגש כנגדו כתב אישום.
אינני מבקש להפחיד אותך, רק לתת לך להבין שהדבר אינו בהכרח פשוט וזניח, ולו בגלל מדיניות אותן חברות.
בדומה לעו"ד רשף, אמליץ לך לערב עו"ד פלילי בהקדם, מאחר ומדברייך עולה שלא התייעצת בעו"ד לפני חקירתך בת ה-4 שעות, וכן לשם ינסה הוא לקדם את התיק לכיוון העדיף עבורך.
בהצלחה,
עו"ד פלילי - יאיר מושיוב
לעבוד יותר באף מקום שדורש תעודת יושר? זה אומר שלא אוכל לעולם לנסוע לחול, ללמוד לעבוד או לחיות? בקיצור חיי נהרסו???? אבל לא באמת גנבתי, לא לקחתי מוצר שלם, רק הוצאתי דוגמית שהייתה חלק מאריזה......
המעשה שעשית הוא דבר עבירה
עליך להתייעץ עם עו"ד על מנת שיוכל להנחותך ולטפלך באופן אישי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר