יש לי שתיי שאלות:
1) אם מותר לי להקליט קצין חקירות (שלא בחקירה) לבירור או לשאול אותו שאלות?
2) אם בהקלטה הם אומר לי את רק תעמוד לדין,לפני שופט ותוציא עורדך דין 10 אלף ש"ח, ושאני שואל אותו למה אני צריך לשלם שיחקור עכשיו כמו שצריך הוא עונה לי "תשלם כמו גדול בגלל ההתנהגות שלך"
הרקע הוא ששלחתי מכתבים למחש ולתלונות הציבור על השפלות ורשלנות בחקירה,והוא מתנקם בי.
אם האמירה שלו יכולה להיות לי לעזר בהוכחה שהוא נוקם?
תודה דני
ככלל, מותר להקליט שיחה אם המקליט הינו דובר בשיחה, למעט חריגים.
אם אתה מקליט את הקצין שלא במהלך חקירה, כפי שציינת, אזי אין כל מניעה חוקית לכך.
אני מודה שלא ממש הבנתי את שאלה 2, אך אם שאלתך הסופית היא אם מותר להשתמש בהקלטת קצין חקירות כנגדו במסגרת איסוף ראיות, לרבות שלא במהלך חקירה, התשובה היא כן.
אם הוא "נוקם" ובעקבות החקירה תועמד לדין ותואשם, אשמח לסייע לך, אך אל תנסה להסתדר לבד, כפי שנראה שאתה עושה עד כה.
בהצלחה,
עו"ד פלילי - יאיר מושיוב
אז ככה,הקצין נוקם ומתנהג בצורה בוטה גסה ומזלזלת אמר דברים כמו "עוד שניה אני מתהפך עלך" אתה מהלך על חבל דק, שלא תפול לבור", ועל כך שאני מגיע להביא לו ראיות "אתה מטריד אותי אל תבוא לפה", ואתה תעמדו לדין לא משנה מה תביא", ותשלם עורך דין 10 אלפ ש"ח, ועוד עוד פנינים מפי הקצין החוקר. הכול כמובן מוקלט, בהחלט גם אם זה לא מ100 אחוז יש פה לפי דעתי סימן די ברור לרצון לנקום הוא מתנהג כאדם שמחפש נקמה (שפגעו בו) ולא כקצין חקירות אובייקטיבו שבסך הכול ביצע חקירה הוגנת, עכשיו אני רוצה לפרסם את זה בפייסבוק יוטוב, ואפילו ואפילו לפרסם את זה במדיה בתשלום אם יהיה צורך, השאלה אם מותר לי מבחינה חוקית-אני מזכיר שכול תוכן השיחה היא עלי ומול הקצין חקירות.
שוב תודה ואני אשמח לעזרתך בעתיד,שלח לי תטלפון שלך ונדבר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר