כליאת שוא
לפני כ-5 שנים החבר של אחותי ביצע בי כליאת שווא - חסם בכוח את היציאה מחדרי בבית אימי - לאחר מכן הוא עשה דברים נוספים קשים מאוד (לא פיזית)
נאמר לי ע"י עו"ד שההתיישנות לכליאת שווא היא 10 שנים
לא התקשרתי בזמן האירוע למשטרה כי הייתי בטראומה והלם קשים וגם לא ידעתי שזו עבירה פלילית אשר נקראת כליאת שווא
וגם כי זה מקום קטן (קיבוץ) ולא מקובל להזמין משטרות
הוא ביצע את העבירה כדי שלא אוכל לדבר עם אימי על צוואה שנעשתה ע"י אימי ואשר הופליתי בה -
היום ברור לי שהיתה על אימי השפעה בלתי הוגנת (יש הרבה דוגמאות) ולכן הגשתי התנגדות לצוואה לאחר מותה של אימי היקרה..
העו"ד ששכרתי הוא זה שאמר לי שזאת כליאת שווא - והמליץ לי לא להתלונן בינתיים במשטרה כדי שהתלונה לא תפריע להליך המשפטי
בדיעבד מסתבר שזו היתה עצת אחיטופל - עצה זו ניתנה לי גם ע"י עו"ד נוספים
אז לא קישרתי את האירוע לצוואה כי הייתי בהלם מוחלט
לפני כחודש (כמה ימים לפני תום התיישנות 5 שנים כפי שנאמר לי) סוף סוף התלוננתי במשטרה ולפני כשבוע קיבלתי (לא בדואר רשום) החלטה שלא להוסיף לחקור ושאני רשאית להגיש ערר תוך 30 יום
אני לא מתכוונת לוותר כאן בשום אופן כי מה שהוא עשה חמור מאוד בעיני והרבה מעבר לזה - אפילו אם אצטרך להגיע עד מפכ"ל המשטרה
שאלתי:
האם כדאי להעזר בעו"ד פלילי או לעשות את ההליך הזה בעצמי
הרבה תודה
העובדה שהשתהת עם הגשת התלונה הינה בעייתית ביותר, שכן מדובר בעבירה שנעברה לפני חמש שנים ומכאן שעמדת המדינה די מובנת, מה עוד שככל הנראה המדובר במילה מול מילה ואין לך ראיות נוספות שיאמתו את גירסתך. בד״כ עדיף להגיש ערר על ידי עורך דין אולם אין כל מניעה כי תגישי זאת בעצמך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר