יערה שלום, ברשותך 2 שאלות :
1. בהנחה שעושים עסקת טיעון פתוחה ומסכימים על עונש בגבולות מאסר של 12-24 , האם "תסקיר קצין מבחן" יכול להמליץ על פחות מהגבולות שנקבעו ? למשל 6 חודשים ? ואם כן , מה הסיכוי שיתקבל?
2. כמה משקל יש להמלצה של תסקיר בפני השופט? למי מומלץ לבקש תסקיר? תודה מראש.
פלוני שלום
בד"כ כאשר הסדר טיעון הינו הסדר טיעון הכולל רף מסויים, נניח בין 12 ל- 24 ח', לא יישלח הנאשם לתסקיר שירות מבחן על מנת שלא להעמיס על שירות המבחן והטיעונים יהיו ישר פתוחים וכפופים לרף, כך שאם הוסכם על הטווח בעסקה, ובית המשפט ייאשר את העסקה, גזר הדין יינתן בגדרי הרף.
באשר למשקל התסקיר - הפסיקה קבעה כי שירות המבחן הוא "העיניים והאזניים" של בית המשפט, כלומר בבחינת "כלי עזר" לבית המשפט, אך בשום אופן בית המשפט אינו כפוף להמלצת שירות המבחן. לרוב, בית המשפט מקבל את המלצת שירות המבחן, אך לא תמיד.
אני כאן כדי לעמוד לשירותך בשאלות נוספות.
שלום,
כאשר הצדדים בתיק פלילי מגיעים להסכמה עונשית הרי שבית המשפט עפ"י רוב יכבד את הסדר הטיעון ולפיכך ישית על הנאשם עונש בגבולות ההסדר.
לפי דבריך אני מבינה שהמדובר בהסדר עם טווח ענישה- כך שאין המדובר בטיעון פתוח.
במסגרת תסקיר שירות המבחן קצינ/ת המבחן אמור ליתן המלצותיו בהתאם להסדר הטיעון וכך נעשה בדרך כלל. אם קצין המבחן ימליץ על עונש שהוא פחות מההסדר הרי שאין בהמלצתו כדי לשנות את גבולות ההסדר, אולם ברור הוא שיתכן ותנתן להמלצה משקל במובן זה שבית המשפט יטה לרף הנמוך של ההסדר.
תסקיר שירות המבחן הינו כלי עזר משמעותי ביותר בהליך הפלילי ולהמלצות שירות המבחן יש חשיבות רבה.
במידה והמדובר בנאשם אשר לוקח אחריות על מעשיו, מביע חרטה, ויש בכוונתו לשתף פעולה עם שירות המבחן, כך שיחשוף את חייו בפני קצינת המבחן וכן את חולשותיו - ואף יסכים לכל הליך טיפולי- הרי שהנסיון מלמד כי התסקיר יהיה חיובי וכי אז נכון הוא לבקש תסקיר.
עורך דין טוב יודע מתי עליו להימנע משליחת הלקוח שלו לקבלת תסקיר...
בהצלחה
שנה טובה
פרג'ון שני
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר