שלום אני חייל בן 19 נעצרתי לא מזמן על חקירה בקשר לחשד בעבירות סמים על מקרה שקרה לפני הגיוס, בחקירה עזרתי לשוטרים והחליטו לשחרר אותי בלי מעצר בית ונתנו לי טופס ערבות. עכשיו קיבלתי לדואר מכתב שכתוב בו- "לפי סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי[נוסח משולב] התשמ"ב1982, הריני להודיעך כי תיק בו נחקרת כחשוד הועבר לעיון התביעות.
2.בכל בירור נוסף בעניין התיק הנדון, הנך רשאי לפנות בכתב לפי הכתובת הרשומה למעלה, תוך ציון פרטי התיק.
2.הנך רשאי תוך 30 יום מיום קבלת הודעה זו, לפנות אלינו בכתב בבקשה מנומקת דוע להימנע מהגשת כתב אישום נגדך.
עכשיו הגיוני שלמרות שעזרתי למשטרה וקיבלתי טופס ערבות עדיין יגישו נגדי כתב אישום?
בוודאי שהגיוני! אם סברת לתומך שבשחרורך ובחתימתך "קנית" את הזכות שלא להיות מואשם, טעית.
המשטרה לא יכלה להשאירך במעצר, ולכן שחררה עם החתמתך, למקרה שתידרש לשוב לחקירה.
אין בין זה לבין כתב אישום כל קשר.
לא רשמת איזה וכמה סם נתפס. זה חשוב.
כמו כן, אמליץ לך לפנות בהקדם האפשרי (לפני תום 30 הימים) לעו"ד פלילי, אשר יסייע לך בהתמודדות עם הודעת השימוע שקיבלת, ואולי יצליח לסגור לך את התיק.
עו"ד פלילי - יאיר מושיוב
זה חשד לסחר בלי שום בסיס חוץ מהודעות בתכנת ה whatsapp שהמשטרה לקחו יותר מידי ברצינות. הודעה כזו יכולה לשמש כבסיס להרשעה?
רפי שלום
עליך לפנות בהקדם לעו"ד פלילי על מנת שזכות השימוע המגיעה לך כחוק לפי סעיף 60 א תנוצל. כפי שכבר הוסבר לך, יש לך 30 ימים מרגע שקיבלת את ההודעה.
אם אין די ראיות להגשת כתב אישום נגדך ייתכן וניתן יהיה לסגור את התיק נגדך. בכל מקרה, אם לא תנצל את זכות השימוע, דע כי יוגש נגדך כתב אישום פלילי בבית המשפט. על כן, עליך להיוועץ עם עו"ד פלילי על מנת לבחון את הדברים לעומקם.
לא מדויק. ברגע שתיק החקירה מועבר לתביעות/פרקליטןת בעבירה מסוג פשע מוציאה התביעה מכתב יידוע לחשוד. עליך לדעת כי עדיין יתכן שהתביעה/פרקליטת ייסגרו את התיק מחוסר ראיות/ או חוסר עניין לציבור. יחד עם זאת, מנהלי הפורום ענו נכונה כי במקרים כאלה השימוש בעו״ד פלילי עשוי לסייע לך שכ יש בכוחו להאיר את עיני התביעה וכך הסיכוי לסגירת התיק גובר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר