שלום, לפני למעלה מחמש שנים מצאו אצלי ג'ויינט בתיק בעת טיול בצפון ונפתח סוג של תיק במשטרה. זו הייתה העבירה הראשונה שלי, לא עצרו אותי, לא לקחו אותי לתחנת משטרה וקיבלתי מכתב שהתיק נסגר מחוסר עניין לציבור או משהו כזה.
האם ניתן למחוק את הרישום הזה? האם "המוסד לבחינת כשירות המינויים בספורט בישראל" ע"פ סעיף 10א' לחוק הספורט יוכל לראות רישום זה כשאר הוא מבקש מהמשטרה מידע עליי?
תודה.
ככלל, לאיש אין גישה לרישומך הפלילי ללא הסכמתך (למעט גופים ממשלתיים ובטחוניים מסויימים).
יחד עם זאת, אם הנך נדרש לקבל את אישורם (או משהו בסגנון) וחשיפתך את הר.פ הינה תנאי לכך, באפשרותך להציג את העמוד הראשון, בו התיק הסגור לא מופיע.
כלל נוסף הוא, שכל עוד לא הורשעת, אין לך "עבר פלילי", והמצב הקיים אצלך נחשב רק לרישום פלילי.
במידה ואין לך מעורבות נוספת עם המשטרה בעברך, אין לך מה לדאוג.
לעיין מחיקה מן הרישום לחלוטין, ניתן לעשות זאת. אמליץ לפנות לעו"ד פלילי על מנת שיגיש בשמך בקשה מתאימה, יברר את המצב ויטפל בעניין עד סופו.
עו"ד פלילי - יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר