שלום רב, מתנצל מראש על אורך השאלות הנושא מעט מורכב, אשמח לתשובות ברורות:
1. האם במקרה של חקירה באזהרה יש סמכות לחוקרים לנטול אמצעי זיהוי מסוג טביעות אצבע וצילום פיזית ואלקטרונית גם ללא הסכמת הנחקר? האם חובה לשאול את הנחקר אם מסכים?
2. לאחר סירוב לתת אותם מרצון חופשי, במידה והחוקרים כופים את נטילת אמצעי הזיהוי בכל זאת, ע"י שימוש בהפחדות מניפולציות ואיומים כגון "מעצר" וש"כל נחקר באזהרה מחוייב לתת את אמצעי הזיהוי "האם יש ממש באיומים מעין אלו? האם יש חוק המאפשר זאת למשטרה?
3. במידה ואסור לנטול אמצעי זיהוי ללא הסכמה, ואין בסיס גם לאיומים בגין מעצר, האם התנהלות החוקרים עומדת בניגוד לחוק? המטה הארצי מסרב למחוק את אמצעי הזיהוי בתואנות שווא שאין חוק המסדיר זאת ושישנה מלכתחילה בסיס חוקי לחקירה באזהרה, האם ישנה פה עילה לתביעה אזרחית נגד המשטרה? יצויין, התלונה הינה תלונת שווא בגין "איומים" ולעניות דעתי כל תואנות המשטרה בגדר כסתח כדי להימנע מתביעה אזרחית, כיוון שאין שום בסיס לא חוקי, וקל וחומר לא סביר לחקירה באזהרה בנסיבות העניין, אך המשטרה עומדת על שלה לא למחוק.
תודה מראש
חקירה תחת אזהרה הופכת את הנחקר לחשוד במעשה עבירה. על פי חוק החיפוש נטילת טביעת אצבעות הינה "חיפוש חיצוני". במידה והחשוד מתנגד רשאי השוטר להשתמש בכוח סביר כדי לאכוף את החיפוש. אציין כי הדבר מחייב אישור של קצין משטרה בדגת רפ"ק ומעלה ויש ליתן אפשרות לחשוד להשמיע טעמי סירובו. כמו כן יש להסביר לחשוד כי ניתן יהיה להשתמש נגדו בכוח סביר וכי סירובו עשוי לשמש חיזוק למשקל ראוית התביעה בדומה לזכות השתיקה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר