שלום. לפני כשנתיים נקראתי לתחנת משטרה עקב תלונת שכנה בעקבותיה חקרו אותי באשמות הסגת גבול, איומים ותקיפה. לאחר בירור עמי ושמיעת גרסתי כעבור חודשיים נסגר התיק בעילת אין עניין לציבור. נכון להיום, בפלט המרשם הפלילי מופיע הנדון תחת כותרת של תיק סגור מחוסר עניין לציבור בפירוט סעיפי החקירה (הסגת גבול, איומים ותקיפה)
אני היום מעוניינת להוציא ויזת תייר לארה"ב אולם למיטב הבנתי שגרירות ארה"ב מקבלת לידה מידע מהסוג הנ"ל בטרם הגעה לראיון.
שאלותי:
1. האם כך הדבר ? ואם כן, האם עלי לספר על זאת בראיון, שכן לא מדובר היה במעצר אלא בתלונת שכנה (שלא היה לה בסיס מוצק) וכאמור התיק נסגר. למיטב הבנתי בשאלון לויזה שואלים "האם נעצרת בעבר" ובמקרה שלי לא נעצרתי אלא זומנתי לחקירה.
2. האם הרישום הפלילי בטופס אמור להמחק אוטומאטית לאחר תקופה מסויימת (7 שנים?) והאם גם לאחר המחיקה בשגרירות ארה"ב הם יכולים לראות את התיק הנ"ל עקב מידע ממשטרת ישראל ?
אני מתלבטת אם להגיש בקשה לויזה היום או לחכות מספר שנים עד שגליון יהיה "נקי". מה דעתך ?
הויזה לארה"ב לא מושפעת מתיקים סגורים, למיטב ידיעתי.
אין לשגרירות גישה למידע ללא מעורבותך הישירה ופעולתך בנדון.
לאחר שתבקשי ממשטרת ישראל את המסמך הרלוונטי, מעביר זאת המטה הארצי בי-ם ישירות לשגרירות וללא מעורבותך או נגיעתך במסמך.
באם אין הרשעות או תיקים פתוחים, לא אמורה להיות הופעה של תיקים אלו באותו רישום, היות ולכל דבר ועניין- אין לך עבר פלילי.
במיידה ולא כך הדבר, תוכלי להיעזר בשירותי עו"ד פלילי לבקשת חנינה-מחיקת רישום פלילי.
עו"ד פלילי - יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר