קצר ככל האפשר :
1. נפרץ לי הרכב נגנב האייפון והארנק
2. הארנק הכיל אשראי עם קוד (גאון שכמותי)
3. בוצע עסקת אשראי בבית עסק עמוס במצלמות אבטחה ומשיכת כסף בכספומט
4. הוגשה תלונה למשטרה (אוח התמימות, בזבוז דלק מוחלט)
5. המשטרה סגרה את התיק (כמה מפתיע)
שאלות :
1. האם אני יכול/מותר/זכאי/צריך דרך ביורוקרטיה כלשהי (בתי משפט/עורכי דין) לדעת מה המשטרה עשתה בנוגע לתלונה שלי ?
2. אם הם עשו את המינימום והוציאו את חומר ההקלטה מהבית עסק ומהכספומט, יש לי דרך לדעת ? האם מותר לי לראות את החומר ?
תשובות מהמשטרה :
1. התיק סגור
אני : מה נעשה בנוגע לתלונה שלי ? נלקחו הקלטות ממצלמות האבטחה ?
2. התיק סגור
אני : =/
נ.ב.
כמובן שאני התקשרתי לחברת האשראי על מנת לברר היכן ובאיזה שעה בוצעה העסקה
וגם כן דרך הבנק ביררתי מאיזה כספומט נמשך הכסף
לא רציתי שהמשטרה תתאמץ יתר על המידה כל מה שנותר לה זה לגשת ולאסוף את חומר הראיות
וכן אני יודע שזה סך הכל אייפון ואשראי ויש דברים יותר חמורים, אני לא נאיבי עד כדי כך.
אך עדיין מדובר פה בעניין עקרוני שמרחף לו ככה 'על הדרך' בסדר היום שזה רק נותן לגיטימציה לדברים חמורים יותר
בקשה אחרון בהחלט :
טלפונים / פקסים / מיילים / פורומים נוספים למיניהם אני אשמח, התקרית קשורה למחוז חיפה, טירת הכרמל.
HELP ME
חרף הציניות (המובנת) בשאלתך, ברגע שדובר גם על כרטיס אשראי, אני מעט מופתע מזלזולה של המשטרה.
יחד עם זאת, היות ואספת נתונים נוספים, יש באפשרותך להגיש ערר כנגד החלטת קצין החקירות לסגור את התיק.
כמו כן, מותר לך לברר באיזו עילה נסגר התיק- חוסר עניין לציבור או חוסר ראיות.
כך או כך, אמליץ לך להגיש את הערר בהקדם, היות ויש בידיך, לטענתך, נתונים נוספים וראיות שיכולות לסייע באיתור הגנב.
מובן שבאפשרות המשטרה לקבל צילומים ו/או לבצע איכון סלולארי לנייד, אך עליך, מה לעשות, ללחוץ עליהם...
או שהפרקליטות מגוננת על המשטרה ושוב אני נלחם כנגד ביורוקרטיה מאוגדת היטב ? האם טענותיי/שאלותיי סבירות ? אשמח אם ניתן לכוון אותי מעט.
לכבוד תאריך : 26.6.12
פרקליטות מחוז חיפה
הנדון : ערר עקב סגירת תיק
אני ^שם^^ת.ז.^, ^גיל^מיקום^. בתאריך ה 26.5.12 יום שבת, חג השבועות, נפרץ רכבי בחוף הקשתות ונגנב משם מכשיר פלאפון מסוג Iphone 4S וארנק שהכיל רישיון וכרטיס אשראי. הגשתי באותו היום תלונה במשטרת חיפה אשר העבירה את התיק למשטרת טירת הכרמל. בכרטיס האשראי בוצעה עסקה ומשיכת כסף. לאחר בירור שעשיתי מול חברת האשראי והבנק נסעתי למשטרת טירת הכרמל ביום ג' ה – 29.5.12 על מנת להעביר להם את המידע שברשותי לגביי הסניף ובית העסק שבהם בוצע שימוש בכרטיס (שניהם מאובטחים במצלמות אבטחה) וגם בשביל לראות את הנפשות הפועלות בחקירת התיק ולוודא שתהיה התייחסות הולמת לעניין.
נאמר לי שברגע שהתיק מגיע ממשטרת חיפה מיד הוא מוצמד לחוקר ושצריך להוציא צו משפטי על מנת לעכל את ההקלטות מבית העסק, אך אין לי מה לדאוג זה עניין של כמה שעות. המתנתי כחודש, גיחה אקראית לתחנה לברר מה מתקדם עם התיק הניבה לי תשובה שהתיק סגור. ניסיונות לברר מה נעשה בתיק, האם נלקחו חומרים ממצלמות האבטחה ? האם אני רשאי לצפות בחומרים אלו ? הניבו את אותה תשובה – התיק סגור.
החשד הסביר שלי שהמשטרה לא עשתה דבר בנידון. ההתייחסות לזה הייתה כ 'עוד רכב שנפרץ' – אגב הייתה סדרת פריצות רחבה לרכבים באותו היום בחופי חיפה, זה מידע שקיבלתי מהחוקר במשטרת חיפה שבאתי להגיש את התלונה.
בתור אזרח מן המניין אשר ביצע את חובתו הצבאית, משלם מיסים, שומר חוק, עובד קשה על מנת להרוויח את לחמו ביושר, אך נתקל לצערו בצד הפחות יפה של מדינתנו, הייתי מצפה להתייחסות הולמת ולו במעט למקרה.
שאלותיי הן :
1. האם אני רשאי לצפות בחומר ממצלמות האבטחה ?
2. האם במידה והמשטרה אינה טרחה לאסוף את החומר ממצלמות האבטחה שככל הנראה שימש כראייה הכי מוצקה ויחידה להגיע לעבריין, האם זו איננה רשלנות משטרתית ? ישנה עילה לתביעה כנגד המשטרה בגין רשלנות משטרתית ?
מצפה לתשובתכם בהקדם.
בכבוד רב
^שם^, ^כתובת^ ^טלפון^ ^מייל^
שלום לעו"ד
אני אמא לבת שבחודש הבא ימלאו לה 18 , במסגרת נשף סוף שנה ארגנו התלמידים מועדון , סגור לערב ציון סיום השנה לתלמידים,
ביתי במהלך הערב נגשה לרקוד וכאשר שבה למקומה זיהתה כי מכישור האייפון שלה נגנב מהתיק.
לידה במהלך תחילת הערב הסתובבו 2 נערים בני 17 ו-18 שבהו בתיק, יש לציין שהנערים לא שייכים למסיבה ולא למדו עם ביתי בבית הספר, פנינו לבחור שטען בתחילה שהעסיק אותם, לאחר מכן טען שהם כלל לא שייכים אליו אלא הצטרפו לחבר שעבד עבורו בערב זה. מכיוון שבעל המועדון לא מעוניין לפתוח את המצלמות עבורינו לצפיה בטענה כי לא ממש רואים טוב והוא כבר בדק, פתחנו תלונה במשטרה נגד 2 הנערים שמסתבר שיש להם פתיחת תיקים לא מועטים בגין עבירות רכוש,
האם נוכל לתבוע את בעל המועדון שהבטיח שהערב יהיה ערב סגור ונכנסו ילדים שלכאורה לא היו אמורים להמצא בערב זה. ?
אנו דורשים את המכשיר חזרה בלבד, שיחשוף את הגנב, במידה ולא , האם יש לנו עילה לתביעות קטנות?
תודה מראש
זהו לא פורום אזרחי ואין אנו עוסקים כאן בתביעות כספיות, אך ייתכן ויש לך עילת תביעה בגין הפרת חוזה של בעל המועדון, אשר היה אמור לקיים את חלקו בכך שלא יכניס זרים לאירוע.
לבעלים אחריות מסויימת על מה שקורה במועדון ועל כן ניתן יהיה למצות מולו את הדין.
מעבר לזה, לא אמרת מה עשתה המשטרה עם התלונה. ייתכן שיאותר הגנב ואיתו המכשיר...
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר