הייתי במשרדי העיריה על הדלפק לעיני כל היה מונח מסמך אישי המדבר על חייו שדל ילד והוריו, נכתבו שם דברים קשים. הפרטים היו רשומים.
אני כותבת באחד המקומונים, צילמתי את המסמך עצמו וצילמתי את המסמך כשהוא מונח ברשלנות על הדלפק.
אם אני מוחקת את פרטי הילד והוריו, האם יש בזה משום עבירה פלילית אם בכתבה שאני מכינה על הרשלנות הפושעת הזו, יש משום עבירה, האם ניתן לתבוע אותי על פרסום המסמך? אני רואה שבטלויזיה חושפים פעמים רבות מסמכים כאלה ואחרים.
היות והמסמך מכיל מידע רגיש ואישי, אמליץ לך, כעיתונאית, לבוא בדברים עם הגוף עליו את מבקשת לכתוב, בטרם תפרסמי כתבה כלשהי.
למרות הכל, המסמך עדיין נמצא בשטחו של אותו גוף ועל דלפקו, ולא הסתובב באין מפריע באשפה או ברחוב.
אין חולק על הרשלנות, אך ישנן דרכים לנקיטה בטרם יזכה המסמך לפרסום.
במידה ותצנזרי את הפרטים המזהים, לא יוכל הגוף הרשלן לטעון כנגדך, להערכתי, אך בהחלט ייתכן ותידרשי לספק הסברים באשר לאופן מציאתך אותו ומעשייך עימו.
יחד עם זאת, אין בדבריי כדי ליתן לך "אישור" או הצדקה לפעולה כזו או אחרת, ומעשייך יהיו באחריותך בלבד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר