אני מתווך מורשה שעוסק במכירת דירות. לפני כשלוש שנים הוגש נגדי כתב אישום שבמסגרתו הוגבלה כניסתי לעיר מגורי למעט ביקורים אצל אימי השוהה בבית אבות הנמצא בתחומי העיר. אציין כי האישום נגדי היה הזוי לחלוטין וכראייה לכך הוא בוטל והפרקליטות אף נאלצה לשלם לי פיצויים בסך עשרות אלפי ש"ח. בשלב מסוים בתקופה בה הייתי מוגבל מבחינת התנועה שלי בצעתי עסקה ללקוחות (זוג שוטרים) אשר רכשו באמצעותי דירה. לאחר פנייתי לתשלום שכ"ט סורבתי והגשתי תביעה קטנה. במהלך הדיון בבית המשפט טענו הנתבעים שהעסקה בוצעה בתקופה בה נאסר עלי לשהות בעיר ולכן העסקה אינה מחייבת אותם בתשלום. אני הצגתי בפני השופטת את החלטת בימ"ש לסגור את התיק בעניין האישום שהוגש נגדי וכן העתק מתשלום כספי הפיצוייים שקבלתי מהפרקליטות. שאלתי היא: האם רשאי בית המשפט לקשור בין שני אירועים שאינם קשורים האחד למשנהו (האיסור להיות בעיר וזכותי לקבל שכ"ט בגין עבודתי) ובמיוחד לאור העובדה שהפרקליטות נאלצה להודות בסופו של דבר כי כתב האישום שהוגש נגדי היה מופרך ומיותר מלכתחילה.
במידה והעניין הפלילי שהסתיים לא מנע ממך את העיסוק במקצועך וההרחקה מהעיר לא כללה הקפאת עבודה באותה תקופה, לא קיימת עילה להתחמקות לקוחותיך מתשלום, היות ולא פעלת בניגוד לחוק או בניגוד לצו שיפוטי.
גם אם נכנסת לעיר ה"אסורה" באותה תקופה, אין לשייך בין הפרת הוראה חוקית זו - נכון לאז- לבין חובתם לעמוד בתשלום השכ"ט בגין שירותיך.
מדבריך עולה כי הזוג ניסה לנצל את ידיעותיהם על עברך באופן לא ראוי ולא רלוונטי, ולכן גם אין כל מקום לתביעתם.
מובן שתשובתי נסמכת אך ורק על פיסות המידע הסובייקטיבי משאלתך, ואין היא מחליפה ייווץ משפטי מלא ומקצועי לאחר עיון במלוא החומר.
עו"ד פלילי יאיר מושיוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר