שלום.
אני מנסה להבין את חוק הספאם לפרטי פרטים ונתקל בשטח אפור עליו אני לא מוצא מענה ברור, ואשמח אם מישהו כאן יוכל לפשט מעט את הנושא לכיוון השחור והלבן, המותר והאסור.
הרוב מובן מאליו. אסור על חברה כלשהי לשלוח דואר פרסומי לרשימות תפוצה ללא אישור הנמענים.
מובן כי בכל מקרה חובה לכתוב את המילה "פרסומת" בנושא המייל.
מובן כי יש לאפשר לנמען את ביטול ההרשמה בתוך המייל הפרסומי עצמו, בין אם ע"י אספקת מספר טלפון פעיל לביטול, בין אם ע"י כתובת מייל תקינה לקבלת בקשת ביטול, בין אם ע"י לינק להסרה מרשימת תפוצה.
מובן כי החוק מאפשר לשלוח מייל אחד שבו בקשה להצטרפות לרשימת תפוצה, ובלבד שיכיל את כל התנאים שרשמתי כאן מעל.
ועכשיו לשאלה שלי - האם מותר לי כבית עסק, לשלוח מייל אחד ויחיד ללקוחות פוטנציאליים, כולם בתי עסק, ובו הצעה עסקית?
אני מתכוון, מייל זה כן מכיל חומר פרסומי, בהגדרתו היבשה, אך אין בכוונתי לחזור אל בית עסק שלא התעניין במייל ששלחתי אליו. הוא לא נכנס לשום רשימת תפוצה, והוא לא יוטרד בשנית באם אינו מעוניין.
מצד אחד, העונשים הקבועים בחוק הספאם, יכולים, לפחות בתיאוריה, להגיע לאלף שקלים פר מייל... ומצד שני, ישנו הפתח הזה של מייל אחד ישיר אל הלקוח הפוטנציאלי, ללא הצפה, ללא נדנוד, ללא תהליך אוטומטי ודורס, אלא פניה אישית עסקית.
אשמח לתשובה מדוייקת ככל הניתן.
תודה גדולה מראש!
יגאל.
יגאל שלום רב,
איני יכולה לתת לך תשובה מדוייקת מאחר והעובדות המפורטות לא נשטחו בפני וממילא המידע בפורום זה לא יכול להוות חוות דעת משפטית.
כעקרון זה נכון שאפשר לפנות פעם אחת אבל החוק מגדיר שהפניה תהיה לצורך בירור אם ניתן לפנות אל הנמען בעתיד. החוק אינו מפרט אם מותר או אסור לכלול במועדה תוכן פרסומי.
כמובן שתמיד אפשר יהיה לפנות אל בתי העסק הללו בדרך שאינה ספאם, כלומר בתכתובת שאינה ממוחשבת וכיו"ב.
הייתי בודקת גם את הגדרות דוור ישיר בחוק הגנת הפרטיות.
בברכה,
קרן בק פוגל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר